Zanimljivosti 0

25.06.2024.

15:10

Ukrao dva luksuzna automobila, a nije se pomerio iz fotelje

Pored toga što je krađu izvršio bez napuštanja kućnog okruženja, podjednako je uspešno prikrivao tragove.

Izvor: B92, Index

Ukrao dva luksuzna automobila, a nije se pomerio iz fotelje
Rolls-Royce

Podeli:

Obično, krađa automobila zahteva fizički ulazak u automobil ili provalu u salon. Međutim, nikada se ne dešava da vozilo koje planirate da ukradete stigne na željenu adresu. Osim ako niste sposoban haker sa razvijenom kreativnošću, pa čak i određenom količinom hrabrosti, piše Index.

Naime, jedan haker je iskoristio to što saloni često koriste eksterne usluge dostave za transfer vozila. On je jednostavno provalio u sistem i uneo novu adresu na Floridi za isporuku Mercedes-Maybacha GLS600 od 200.000 dolara, piše Road & Track.

"Zločinac je zapravo hakovao portal vozača zaduženog za transport automobila i saznao koja vozila se prevoze i ostale detalje. Ono što se dogodilo je da se lopov predstavio vozaču ponašajući se kao da je on primalac i dao mu sve prave informacije, rekao mu gde auto treba da se odveze", rekao je za WSVN zaposleni u kompaniji za dostavu Stiven Jariv.

Mercedes

Neimenovani haker se tu nije zaustavio. Nakon prve krađe izabrao je duplo skuplji Rolls-Royce Cullinan. U ovom slučaju, poslao je poruku vozaču dostave o promeni adresu isporuke.

Vozač je potvrdio adresu i vreme, pojavio se sa Cullinanom i isporučio ga hakeru. 

Haker je dovoljno siguran u svoju superiornost da povremeno poziva i ismejava svoje žrtve.

Rolls-Royce

"Hvala na besplatnom Maybachu, ortak", napisao je, pre nego što je poslao fotografiju GPS trackera uklonjenog iz automobila uz reči: "Brate, auto je već u Dubaiju ili Evropi, pogađaj". 

Policija intenzivno traga za hakerom, ali tragova nema mnogo. Raspisana je i nagrada od 20.000 dolara za vraćanje svakog od dva luksuzna automobila.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: