Zanimljivosti 0

02.03.2024.

13:00

Tragična sudbina Nissana iz "Fast and Furious" VIDEO

Nissan 240SX, koji je korišćen tokom snimanja filma "Fast and Furious", potpuno je uništen.

Izvor: B92

Tragična sudbina Nissana iz "Fast and Furious" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Film se u bioskopima pojavio pre 23 godine, a pomenuti Nissan 240SX je pripadao Leti (glumica Mišel Rodrigez). Bio je to jedan od tri "identična" automobila namenjena snimanju filmskih scena, ali definitivno najvažniji.

Tehnički savetnik za automobile u ranim filmovima popularne franšize, Kreg Liberman, rekao je da su dva primerka bila kaskaderska, pa su nazvani "Stunt One" i "Stunt Two".

Ispod haube su zadržali originalne motore, ali dobili su novo "odelo" za ulogu u filmu. Međutim, glavni "heroj" je bio mnogo zanimljiviji, za potrebe snimanja filma je iznajmljen od vlasnika, koji je složio SR20DET motor sa 400 KS.

Filmska ekipa je ugradila Zeal body kit, pa je lakirala automobil u ljubičastu boju, iako ona izgleda kao magnet u filmu zbog filtera za kamere.

Automobil je nakon snimanja filma vraćen vlasniku, koji mu je vratio originalnu srebrnu boju, a u narednim godinama se našao na naslovnicama brojnih magazina.

Potom je menjao vlasnike do 2009. godine, kada ga je kupio poslednji u nizu. Nažalost, on je izvadio motor, a šasiju je prodao na otpadu. Liberman tvrdi da je automobil potom "pretvoren u konzervu".

S druge strane, pozitivno je to što su dva kaskaderska automobila još uvek "živa", pa su ih koristili tokom snimanja filma "2 Fast 2 Furious", ali u drugim bojama, a sada su u garaži jednog vlasnika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: