Zanimljivosti 6

24.04.2024.

8:00

Umesto da im pomogne, kružni tok sludeo vozače – ulaze u pogrešnom smeru VIDEO

Kako se snalaze Amerikanci u turbo kružnom toku.

Izvor: Revijahak, B92

Umesto da im pomogne, kružni tok sludeo vozače – ulaze u pogrešnom smeru VIDEO
Printskrin/TikTok/Victor Zendejas

Podeli:

Na opasnoj raskrsnici između dva prometna puta u San Benitu u Kaliforniji postavljen je kružni tok umesto klasične raskrsnice sa semaforima i znakovima za zaustavljanje. Međutim, pošto je otvoren ranije ove godine, čini se da kružni tok izaziva još više nezgoda.

Pošto se radi o spoju puteva sa dve trake u jednom smeru, kalifornijske vlasti su odlučile da naprave takozvani turbo kružni tok sa odvojenim trakama kako bi olakšale njegovo korišćenje učesnicima u saobraćaju.

Međutim, to je tek dovelo do zabune kod pojedinih vozača, pa su neki viđeni kako ulaze u raskrsnicu u pogrešnom smeru, neki voze preko razdelnike traka, a neki čak gaze znakove.

@831vee831

Turbo Roundabout Hwy 25 Hollister flowing as planned….

♬ original sound - VICTOR ZENDEJAS

Konkretno, bio je neobično veliki broj sudara otpozadi, kao i bočnih sudara. Zato je kružni tok izgledao kao dobra ideja, ali lokalni medij MercuryNews prenosi da se na novom kružnom toku u proseku dogodi jedna saobraćajna nezgoda na svaka 2,5 dana.

Pre toga, sudar se u proseku događao tek svakog osmog dana.

Ali uprkos porastu nesreća, vlasti i stručnjaci veruju da je sve to deo procesa učenja koji se obično dešava sa novim kružnim tokovima, napominjući da su smrtni slučajevi i ozbiljne povrede pali na nulu od kada je nova raskrsnica završena.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: