Zanimljivosti 5

23.04.2024.

11:59

Dobio sve moguće kazne: Muškarac u Crnoj Gori vozio sa 3,4 promila alkohola u krvi

Jedan muškarac u Crnoj Gori vozio je sa, verovali ili ne, više od 3 promila alkohola u krvi.

Izvor: B92, RINA

Dobio sve moguće kazne: Muškarac u Crnoj Gori vozio sa 3,4 promila alkohola u krvi
Shutterstock/Tero Vesalainen

Podeli:

Ovo se desilo u Tivtu, gde je vozačk R.G. (48) osuđen na 30 dana zatvora, jer je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju.

Tivćaninu je izmereno 3,36 promila alkohola u krvi. Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju i maksimalan broj kaznenih bodova, potvrđeno je za agenciju RINA.

Njemu je sankciju izrekla dežurni sudija Suda za prekršaje u Budvi (odeljenje u Kotoru), Ivana Vukasović.

Podsetimo, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja koji važi u Srbiji, vožnja sa više od 2 promila alkohola u krvi karakteriše se kao "potpuna alkoholisanost" i "nasilnička vožnja".

Da je ovaj prekršaj napravio u Srbiji, dakle, pretilo bi mu sledeće: prekršajni postupak, zatvor od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu 240 do 360 sati, 15 kaznenih poena, obavezno zadržavanje najviše do 12 sati u policijskoj stanici i zabrana upravljanja motornim vozilom od minimum devet meseci.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: