Zanimljivosti 0

24.04.2024.

14:45

Oprali ga posle 45 godina – izgleda kao nov VIDEO

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen pre nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.

Izvor: B92

Oprali ga posle 45 godina – izgleda kao nov VIDEO
Printscreen/WD Detailing/Youtube

Podeli:

Internet je poslednjih godina preplavljen "otkrićima" zaboravljenih i zapuštenih automobila po ambarima i garažama. Skoro da ne prođe dan a da neko ne pronađe stari, napušteni klasik i objavi na društvenim mrežama.

Najnovije otkriće je C3 Corvette sa samo 1.599 milja na satu (2.570 km), koja je bila parkirana 45 godina. Sada konačno dobija ljubav koju zaslužuje.

Ekipa sa Jutjub kanala WD Detailing je snimila kako je izgledao auto pre i posle generalnog čišćenja, kao i sam postupak pranja.

Dok se većina prljavštine uklanja sapunom i pranjem pod pritiskom, branike je bilo teže očistiti.

Zaljubljenici u Corvette znaju da su ovi delovi napravljeni od plastike, a ne od metala ili fiberglasa, a WD Detailing ekipa sumnja da su zahvaljujući svojoj strukturi i izboru materijala apsorbovali više prljavštine nego ostali paneli. Ništa što dobra četka i sredstvo za čišćenje ne mogu popraviti.

Ko god da je parkirao ovaj klasični auto u skladište, sprečio je da Corvette bude izložena sunčevim zracima. Rezultat je jarko crvena kožna unutrašnjost koja izgleda skoro kao nova.

Ipak, to nije sprečilo miševe da uđu unutra, prave gnezda i ostavljaju izmet za sobom. Temeljno usisavanje i ribanje bili su sve što je kabini potrebno da zablista kao pre skoro pola veka.

Zahvaljujući napornom radu WD Detailing, Corvette iz '78. izgleda skoro jednako dobro kao i kada je izašla iz fabrike. Nadamo se da će vlasnik preduzeti korake da ga mehanički sredi i vrati na put.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: