Zanimljivosti 4

21.04.2024.

8:45

Preporodili stari Land Rover Defender: Sad ide na četiri električna motora FOTO

Britanska kompanija Bedeo bavi se "vaskrsavanjem" starijih automobila, a prvi u liniji Reborn Electric: Icons je Land Rover Defender.

Izvor: B92

Preporodili stari Land Rover Defender: Sad ide na četiri električna motora FOTO
Bedeo

Podeli:

Defender je dobio električni pogon koji uključuje četiri motora iza točkova, koji omogućavaju domet od 246 kilometara sa jednim punjenjem.

Ako se koriste punjači snage 50kW, potrebno je oko sat i po vremena da se automobil napuni do kraja, a ako se koristi 22kW onda je potrebno pet sati.

Svaki od ovih elektromotora isporučuje 122 KS, što znači da sveukupno 488 KS. Do stotke stiže za 10 sekundi, a najveća brzina je ograničena na 130 km/h.

"Hteli smo da zadržimo originalnu težinu vozila, kao i da ga ostavimo sa originalnim šarmom i dinamikom. Sa druge strane, donosimo lako održavanje i sve druge benefite koje elektrifikacija pruža, što znači da nema štetnih gasova ili buke", rekao je Osman Bojner, osnivač Bedea.

"Reborn Electric: Icons linija predstavlja prirodan korak napred za nas, a ovo što smo uradili sa Defenderom pokazuje svestranost naših tehnologija. Mi čuvamo automobilsko nasleđe, i omogućavamo čist i efikasan prevoz u budućnost", zaključio je on.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: