Zanimljivosti 6

18.04.2024.

12:53

Spoj nespojivog: U ovom "čudovištu" su Yugo, BMW i VW Scirocco FOTO

Da li ste se ikada zapitali kako bi izgledalo da se spoje BMW 3 E30, čuveni Yugo i VW Scirocco?

Izvor: Indeks

Spoj nespojivog: U ovom "čudovištu" su Yugo, BMW i VW Scirocco FOTO
Abimelec Design

Podeli:

U vreme kad je Golf GTI carevao u domenu kompaktnih hot-heč modela, BMW je stvarao neki novi kult predvođen M3, a njihova "kockica" je dobila niz atraktivnih varijanti. 

Neki, ipak, smatraju da je nedostajala i jedna kompaktna hečbek verzija, ili bar kupe koji bi vukao na Alfu Sprint.

Abimelec Design nam sada nudi pogled na upravo jedan takav predlog. Prema njihovoj objavi, inspiraciju pronalaze u različitim automobilima tog doba poput Volkswagena Scirocco, ali i nama puno bližeg i poznatijeg Yuga.

Abimelec Design

Razvučen u pravi liftbek, ovaj automobil pokazuje neke nesavršenosti poput razmaka između prednjih vrata i blatobrana, pa i prevelikog razmaka između osovina, ali bi model na kraju ipak mogao dobro da se kotira. 

Bio bi zanimljiva opcija svima kojima je limuzina nedovoljno praktična, a karavan nedovoljno atraktivan. Jedino bitno bi bilo da ostanu zadnji pogon, opcija šestocilindarskog motora, kao i prepoznatljiv prednji deo. 

Na renderu je prikazan zamišljeni 125i koji bi pokretao M20 2.5-litarski motor sa 170 KS. Time bi bio i te kako žestoka konkurencija pomenutom Golfu GTI. 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: