Zanimljivosti 43

16.04.2024.

11:25

Prijavi nepropisno parkirane i zaradi ANKETA

Motivišu građane da uz naknadu olakšaju rad komunalcima.

Izvor: Revijahak, B92

Prijavi nepropisno parkirane i zaradi ANKETA
Shutterstock/Mikbiz

Podeli:

U Švedskoj su odlučili da nagrade građane koji prijave nepropisno parkiranje. Reč je o aplikaciji koju stanovnici švedskog grada Upsale mogu da koriste za prijavljivanje nepropisno parkiranog vozila, nakon čega će im biti isplaćena određena suma novca, navode Euronews i švedski mediji.

Kreator aplikacije je kompanija Scout Park, a mogu je koristiti svi Šveđani stariji od 16 godina koji imaju matični broj.

"Pomoću aplikacije građani mogu pomoći komunalcima da pronađu ljude koji ne poštuju pravila parkiranja u zajednici", rekao je šef kompanije Erik Englund nemačkom časopisu Der Spiegel.

Reč je o parking mestima u gradu kojima upravlja privatni operater. Kako navodi Der Spiegel, kada korisnik otkrije pogrešno parkirano vozilo u dotičnom području, on ili ona to može snimiti svojim mobilnim telefonom i prijaviti putem aplikacije.

Nakon toga dobija poruku da su komunalni redari na putu ka lokaciji. Ako akcija rezultira time da vlasnik automobila dobije kaznu za parkiranje, osoba koja je prijavila nepropisno parkirano vozilo će dobiti bonus od 100 kruna, što je oko 9 evra.

loader

Podeli:

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: