Zanimljivosti 5

15.04.2024.

9:50

Benzinom i čekićem na radar: Pokušaj uništenja saobraćajne kamere skupo će platiti

Dvojica muškaraca su čekićem uništili saobraćajnu kameru a njihov pokušaj da se uređaj naknadno zapali benzinom je srećom propao.

Izvor: Revijahak, B92

Benzinom i čekićem na radar: Pokušaj uništenja saobraćajne kamere skupo će platiti
Shutterstock/yogenystocker

Podeli:

U Nemačkoj su kamere za merenje brzine često meta vandala. Ponekad se fizički oštećuju ili čak dižu u vazduh.

U Grevenbroihu (Severna Rajna-Vestfalija) dvojica muškaraca su čekićem nasrnula na kameru za prekoračenje brzine ali tu nije bio kraj unuštavanju.

Kako je saopštila policija, svedoci su oko 22.30 primetili dvojicu muškaraca kako pokušavaju da oštete kameru. Čekićem su udarali u uređaj, pri čemu je puklo staklo i sočivo, ali im ni to nije bilo dovoljno pa su polili kameru benzinom i pokušali da je zapale.

Policija je identifikovala jednog od osumnjičenih kao 18-godišnjaka iz Grevenbroiha, koji je očigledno bio pod dejstvom narkotika i alkohola, a pušten je nakon preduzimanja policijskih mera.

Na kameri je pričinjena bila veća materijalna šteta, a počinioce bi to moglo skupo da košta. Naime, ne tako davno vozač Renaulta je svojim automobilom udario u saobraćajnu kameru (radar) za merenje brzine u Saru, a materijalna šteta iznosila je oko 20.000 evra.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: