Zanimljivosti 23

07.04.2024.

13:15

Može li ružnije? Mitsuoka Ryugi je "frankenštajn" među automobilima FOTO

Slike kojima komentar nije potreban.

Izvor: B92

Može li ružnije? Mitsuoka Ryugi je "frankenštajn" među automobilima FOTO
Mitsuoka

Podeli:

Iz kompanije koja je Hondu Civic pretvorila u lažni Dodge Challenger, dolazi Toyota Corolla koja glumi da je starinska britanska limuzina.

Reč je o japanskoj firmi Mitsuoka. Njihov model Ryugi postoji od 2014. a sada je unapređen dodatnom opremom, zadržavajući najblaže rečeno nesvakidašnji spoljašnji izgled, piše Motor1.

Mitsuoka

Sa neobičnim prednim delom koji podseća na britanski Rover P5 iz kasnih 1950-ih ili Jaguar Mark II iz iste ere, Mitsuoka Ryugi dolazi u limuzinskoj i karavan verziji.

Ispod neobične karoserije nalazi se Corolla prethodne generacije JDM (E160), koja se još uvek proizvodi kao Corolla Axio sedan i Corolla Fielder karavan - uprkos činjenici da je najnovija generacija (E210) lansirana još 2018.

Od 2022. Toyota pravi staru verziju isključivo kao flotno vozilo, navodi časopis Best Car.

Mitsuoka

Ryugi dolazi u verzijama sa prednjim i pogonom na sve točkove, u kombinaciji sa petostepenim manuelnim ili kontinualno promenljivim menjačem (CVT).

Mitsuoka nudi ažurirani Ryugi sa 1.5-litarskim benzinskim motorom koji radi samostalno ili u hibridnoj opciji.

Mitsuoka

Za 2024. automobili dobijaju više novina, uključujući retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem. Takođe, sve verzije osim osnovne sada dolaze sa prednjim i zadnjim parking senzorima.

Kao i kod drugih Mitsuoka modela, prilagođavanje je ograničeno na eksterijer pošto je kabina u velikoj meri preneta sa standardne Corolle.

Mitsuoka

Kompanija samo stavlja svoju značku na volan i logo na sedišta, i tu se intervencije u enterijeru uglavnom završavaju.

Ovakva tadikalna karoserija u kombinaciji sa "dosadnim" enterijerom čini Ryugi još čudnijim, ali to se nekima očigledno dopada, čim se auto prodaje.

Cene počinju od 20.300 dolara i dostižu maksimalnih 27.200 dolara za model sa najvišim paketnom opreme.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: