Visoki napon 11

01.04.2024.

8:45

Cena iz snova: Električni Chevrolet za 8.000 dolara – kako?!

Dok neke zemlje uveliko smanjuju ili čak ukidaju subvencije za električne automobila, Kalifornija je i dalje raj za kupovinu vozila na struju.

Izvor: B92

Cena iz snova: Električni Chevrolet za 8.000 dolara – kako?!
Chevrolet

Podeli:

Nisu samo EV iz Kine jeftini. Određene grupe kupaca u SAD mogu da dođu u posed Chevroleta Bolt za samo 8.000 dolara!

Na taj način ova GM-ov električni model ostaje izuzetno povoljna opcija ako živite u Kaliforniji, piše Carscoops.

Iako je proizvodnja Bolta EV završena prošle godine, još postoje hiljade primeraka dostupnih kod Chevroletovih dilera širom SAD, sa povoljnom osnovnom cenom od 26.500 dolara.

Chevrolet

Međutim, to je tek početak, jer kada jednom krenete da sabirate sve dostupne podsticaje, ta cena bi na kraju moglada da padne na neverovatnih 8.000 dolara.

Naravno, postoji nekoliko uslova. Pre svega, potrebno je da kupac bude stanovnik Kalifornije sa niskim primanjima da bi ispunio određene uslove za subvencije.

Chevrolet

Najpre, Bolt EV je dostupan sa federalnim poreskim kreditom od 7.500 dolara. Program "Clean Cars 4 All" u Kaliforniji daje dodatni podsticaj od 9.500 dolara.

Ovaj program je otvoren za stanovnike sa nižim primanjima u određenim delovima Kalifornije i omogućava im da recikliraju automobil na dizel ili benzin proizveden 2005. godine ili ranije, čime se kvalifikuju za pomenutu subvenciju.

Chevrolet

Treći novčani podsticaj iznosi 1.500 dolara. U pitanju je deo Programa pomoći potrošačima organizacije koja nudi pomoć pri popravci i otpisu vozila.

Stanovnici Kalifornije koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje pogodnosti na osnovu nižih prihoda mogu dobiti do 1.500 dolara. Oni koji zarađuju više mogu i dalje dobiti 1.000 dolara.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: