Visoki napon 15

16.03.2024.

13:04

Revolucija: Rešen ključni problem kod baterija sa čvrstim elektrolitom!

Ključni izazov sa čvrstim baterijama bio je kako se litijum, ključna komponenta, odlaže tokom punjenja i pražnjenja.

Izvor: Revijahak

Revolucija: Rešen ključni problem kod baterija sa čvrstim elektrolitom!
Shutterstock/Herr Loeffler

Podeli:

Istraživački tim haba POSCO N.EX. T stvorio je supertanki zaštitni sloj za anodu baterije gde prolazi litijum. Sa svojim posebnim vezivnim materijalom, litijum se uredno skuplja sa dna anode, poput dobro organizovanog snopa. 

Ovaj napredak, proveren naprednim tehnikama snimanja sa skenirajućim elektronskim mikroskopom (SEM), rešava problem neravnomernog taloženja, objavili su naučnici u časopisu Small.

Istraživači su testirali svoje baterije, a prema izveštaju, imale su impresivne performanse čak i sa ultratankim litijumskim slojevima, obećavajući dugovečnost neviđenu u prethodnim varijantama baterija sa čvrstim elektrolitom. 

Čvrste baterije koje su razvili istraživači takođe su pokazale stabilne elektrohemijske performanse tokom dužih razdoblja.

Rad istraživača ima važne implikacije jer POSCO Holdings želi da pogura ovu tehnologiju prema komercijalizaciji, otključavajući potencijal ovih baterija za potrošačku i industrijsku upotrebu.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: