Visoki napon 20

13.04.2024.

9:15

Električni ili ne, Mercedes mora da ima trokraku zvezdu na haubi FOTO

Nemački proizvođač je osvežio svoj najprestižniji električni automobil tako što je promenio dizajn prednje maske, kako bi EQS što više ličio na S klasu sa klasičnim motorom.

Izvor: B92

Električni ili ne, Mercedes mora da ima trokraku zvezdu na haubi FOTO
Mercedes

Podeli:

Mercedesov vodeći model u električnoj gami je EQS, koji sada pokušava da se približi globalno uspešnoj S klasi u pogledu estetike.

U Mercedesu su veoma aktivni na planu elektrifikacije i ne odustaju uprkos brojnim iskušenjima. Posebno je značajan vrhunski model EQS, koji je već imao problema sa plasmanom na tržište.

Mercedes

Sada ovaj automobil prolazi kroz svoj prvi redizajn kako bi postigao bolju tržišnu poziciju uz konkurentniji izgled.

Za razliku od BMW-a, čiji se i7 ne razlikuje bitno od konvencionalne Serije 7, Mercedes je u početku vizuelno udaljio EQS od S klase, dajući mu moderan izgled i naglašavajući aerodinamičnu formu.

Mercedes

Cilj je, između ostalog, bio vizuelno distanciranje od klasičnih Mercedesa sa SUS motorima. Sada se, međutim, stilski ponovo približava S klasi, doduše samo u detaljima.

Oblik karoserije je zadržan, ali će sada EQS dobiti prednju masku sa prepoznatljivim dizajnom Mercedesovih limuzina koji uključuje horizontalne hromirane lajsne kao deo klasične rešetke.

Mercedes

Tu je i nezaobilazna trokraka zvezda u trodimenzionalnoj formi na haubi.

Što se tiče tehnologije, Mercedes je odlučio da poveća kapacitet baterije na 118 kWh, što će poboljšati domet za oko 80 km.

Tako će EQS 450 4Matic imati autonomiju u vožnji od čak 800 km, što je povećanje za 11 odsto. Rekuperacija energije, odnosno regenerativno kočenje, takođe je softverski optimizovano.

Premijera restilizovanog modela zakazana je za predstojeći sajma Auto China. Cena i tačan datum početka prodaje biće naknadno objavljeni.

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: