Automobili

Utorak, 12.07.2022.

19:00

Dodge Hellcat – 900KS

Dodge će uskoro predstaviti svoj prvi električni "muscle" automobil, koji će obeležiti kraj ere motora s unutrašnjim sagorevanjem, ali pre toga će Hellcat ispratiti poslednjim i najsnažnijim modelom.

Izvor: B92

Dodge Hellcat – 900KS
Photo: Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat je među naimpresivnijim automobilima zahvaljujući između ostalog i svom 6,2 litarskom V8 motoru s kompresorom koji je razvija 797 KS. Prema informacijama koje su otkrili insajderi, Dodge će se oprostiti od Hellcata finalnim modelom koji će koristiti E85 etanol kao gorivo.

Prve procene su govorile da bi Hellcat Finale mogao da razvija do 850 KS kad koristi E85, ali pouzdani izvor je otkrio da će snaga biti veća. Mopar Insiders navodi da će motor poslednjeg Hellcata isporučivati 909 KS, a pomenuti insajder je to potvrdio.

Ovaj podatak jasno govori da će novi Hellcat biti najsnažniji Dodgeov automobil u istoriji. Podsećanja radi, specijalni Dodge Demon razvija do 840 KS uz korišćenje 100-oktanskog goriva za trkačke automobile i trenutno je najbrži SRT koji je ikada proizveden.

Dodge je nedavno zaštitio ime Tomahawk, a ono bi moglo biti savršeno za poslednji model koji će predstavljati "labudovu pesmu" za motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Kada će automobil biti predstavljen, za sada nije poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: