Automobili

Utorak, 30.03.2021.

09:45

Volkswagen menja ime?

Američki mediji pišu da će nemački proizvođač u SAD poneti oznaku Voltswagen kako bi dodatno približio marku električnoj energiji, ali i da bi se distancirao od dizel skandala.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Volkswagen menja ime?
Foto: VW promo

Pojedini mediji, uključujući USA Today, došli su u posed službene objave datirane na 29. april, a koja je nakratko u javnost procurila 29. marta.

U njoj se navodi da će Volkswagen u Americi biti komercijalizovan pod imenom Voltswagen.

I dalje nema službene potvrde da će nemački proizvođač zaista promeniti slovo "k" u slovo "t" u nazivu brenda i tako se dodatno približiti električnoj energiji, ali i udaljiti od dizel skandala iz 2015.

Vest se, navodno, nakratko juče pojavila na američkoj pres-stranici, a potom je i skinuta.

Portparol kompanije, Brendan Bradli, nije komentarisao ove navode.

Ali kad se sve sabere, Volkswagen nije bio hakovan niti se radi o prvoaprilskoj šali, a u pitanju nije ni marketinški trik.
Volkswagen ID.4 (Foto: VW promo)
Osoba bliska Volkswagenu, koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da se radi o trajnoj promjeni koja će se ticati Volkswagena u Americi.

Novinar USA Today citirao je deo službene objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promene imena.

"To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost", stoji između ostalog u saopštenju.

Prema toj objavi, automobili sa električnim pogonom će dobiti natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.

Ova vest stiže u vreme kada Volkswagen kreće u komercijalizaciju električnog krosovera ID.4, prvog koji bi mogao ozbiljno promeniti odnose snaga na tržištu električnih vozila u Americi.

Podsećamo, Volkswagen je najavio 70 električnih modela do 2029. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: