Automobili

Sreda, 06.04.2022.

12:30

Objavljen spisak automobila koji su potonuli sa brodom Felicity Ace

Na morskom dnu završilo je i nekoliko kolekcionarskih primeraka.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Objavljen spisak automobila koji su potonuli sa brodom Felicity Ace
Foto: Bentley promo

Još ranije se znalo da je sa brodom za prevoz automobila Felicity Ace u morske dubine otišlo i na hiljade automobila od kojih je većina prethodno izgorela u požaru na brodu. Najviše automobila je Volkswagen grupacije, i to novih primeraka koji su prevoženi do svojih kupaca.

Prema dostupnim podacima, na dnu je završilo 85 Lamborghinija među kojima je 50 Urusa, 20 Huracana, ali i 15 Aventadora iz poslednje serije ovog modela koji odlazi u penziju. Lamborghini je zato morao ponovo da pokrene inače već okončanu proizvodnju Aventadora kako bi kupcima nadoknadio gubitak.

Na dnu je i završilo 846 Audija, 580 Porschea i 523 Volkswagena. Nepovratno je izgubljeno čak 190 primeraka marke Bentley, brenda čija je godišnja proizvodnja 2021. iznosila ukupno 14.659 automobila.

Potonuli i kolekcionarski klasici

Kako saznaje TopGear.nl, na brodu su bili i brojni klasični, kolekcionarski automobili. Tako je more progutalo stari Land Rover Defender iz 1977. godine, a nestao je BMW 750i iz 2007. godine.

Na spisku je i privatni Porsche 718 Boxster GTS nepoznatog vlasnika, pa čak i 65. po redu proizvedeni primerak Honde Prelude. Novopečeni vlasnik tako je ostao bez Hondinog klasika na koji je veroatno čekao mesecima.

Pored materijalnog gubitka i određene doze zagađenja, ipak je dobra vest da u požaru i gubitku broda niko nije stradao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: