1. (Mario, 22. septembar 2023 12:36) Biće da je ipak neko drugi u tom "zimskom snu". Neko ko se skoro 30 godina intenzivno bori da smanji zagađenje, nudi više korisnih rešenja a elektrifikaciju je pre nekoliko godina pomogao poklonivši ostalim proizvođačima preko 20.000 patenata teško da kasni. Biće da se dizel lobi probudio iz višedecenijskog zimskog sna i sad pokušava da proda priču o brizi za životnu sredinu. Briga njih za planetu i nas. 30 godina su pljuvali tu Tojotu, i sad isto lažu da kasni a jedina nudi održiva i primenljiva rešenja. I taj vodonik koji je kao promašaj. A teretnjaci, vozovi i brodovi kakve baterije trebaju da imaju? Tri planete ne bi mogle da ponude resurse za to. Nego niko ne pita struku, svi se bave samo lobiranjem (zaradom). Imao sam priliku da me u inostranstvu vozi taksista sa Tojotom Mirai. Auto nečujan, preudoban, ubrzava lepo i posle pročitam da troši manje od kg vodonika na 100 km. Pritom okolinu "zagađuje" čistom vodom. Ma sr... najobičnije. Biće da je ipak nekima bilo lepše da zarađuju na benzincima i dizelašima i da profit stavljaju u džep, umesto da ulažu u nove tehnologije.
  (medo brundo, 23. septembar 2023 08:27)

  # Link komentara

 2. Toyota se budi iz zimskog sna. Kada im je prvi el. auto neslavno propao, a razvoj auta na vodik došao do kraja slijepe ulice konačno nakon 7-8 godina zaostatka odlučili su se posvetiti razvoju el. automobila.
  U Japanu više kopiraju jedni druge i svi gledaju u Toyotu nego druge proizvođače. Zahvaljujući Toyoti svi su u zaostatku i sada najavljuju nešto za 2026. godinu ili još 3 godine - NIŠTA.
  Njihova sreća je što im je glavno tržište SAD inače bi bilo čupavo.
  Ovako se donedavni tehnološki predvodnik mora pomiriti sa time da kaska za mnogima uključujući kinezima.
  Toyota je kao tanker od 300 m dužine. Ona krene u okretanje i za jedno par godina se čak i okrene.
  (Mario, 22. septembar 2023 12:36)

  # Link komentara

 3. (Los Angeles, 21. septembar 2023 19:22) Veću glupost odavno ne pročitah. Da li je realno da u doba interneta i čitave gomile pretraživača neko tako nešto napiše?
  (ko nema u vugla, pita gugla, 22. septembar 2023 10:27)

  # Link komentara

 4. Šteta što je Tojota toliko vremena, energije i para spiskala na glupost sa vodonikom bivšeg glavnokomandujućeg Akija Tojode. Zabluda sa vodonikom nije usporila samo Tojotu, nego i ceo Japan. Nisu Japance "Kinezi prestigli" nego su ovi više od deset godina išli u rikverc. Na kraju su sa vodoničnim motorima stigli tamo gde su Amerikanci, Evropa, pa i oni sami bili pre pola veka! Sada ponosno najavljuju da će da rade ono na čemu konkurencija (Kinezi pogotovo) intenzivno rade već nekoliko godina. Tužn, ali to je cena gluposti.
  (Joca, 22. septembar 2023 01:24)

  # Link komentara

 5. Toyota je stvorena tako što je USA odlučila da napravi lokalnu fabriku vojnih vozila tokom rata za odbranu Južne Koreje od invazije Severne komunističke Koreje.
  (Los Angeles, 21. septembar 2023 19:22)

  # Link komentara

 6. Sva pomenuta unapređenja su u cilju konkurentnosti na tržištu EV.
  (Sun ce, 21. septembar 2023 17:29)

  # Link komentara

 7. I jos da na silu nateraju ljude da kupuju te automobile i posao uspesno zavrsen !
  (Nikola, 21. septembar 2023 16:27)

  # Link komentara

 8. Samo vi menjajte buducnost automobila, promenicete i svoju buducnost, posto te automobile gotovo niko nece da kupuje.
  (Mika, 21. septembar 2023 16:24)

  # Link komentara