1. Pošto je očigledno na mestima gde je moguće ukljuciti se u pogrešnom smeru preskupo postaviti ježa koji bi bušio gume ukoliko se pređe preko njega a spuštao se od težine automobila kada se prelazi iz pravca kuda i inače treba da se ide,jer pobodu ta tehnologija je i suviše skupa i napredna da bi se tek tako postavila,verovatno bi morali da izdvojimo 46% ukupnog GDPa države da postavimo tu svemirsku tehnologiju koja bi rešila svaki problem.
  (Legend, 19. septembar 2023 11:44)

  # Link komentara

 2. Bolje je da ne dajete vozacku dozvolu likovima sa IQ manjim od 80. Spasicete njegov zivot i zivote drugih , nisu idioti, skoro da nisu za vojsku, mogu da zavrse skolu i poloze vozacki, ali imaju problem sa odlukama i sve im se desava prebrzo a nedostatak pameti resavaju agresijom ili regresijom.
  (DAda, 19. septembar 2023 11:12)

  # Link komentara

 3. Prošao sam M. Veliki danas u odlasku, a Ibarsku u povratku .
  Na autoputu možeš u kontra smer samo namerno ili ako nisi pri sebi. Znači, samo onda kad nisi vozač !
  Svako uključenje je izvedeno s desne strane, pod blagim uglom, preko trake za ubrzanje. Postavljeni su i dvostruki znakovi za obavezan smer. Da bi ušao u kontra smer moraš ignorisati saobraćajne znakove, skrenuti u levo pod izrazito oštrim uglom, direktno u traku za preticanje.
  Skrećem pažnju da na nekim parkinzima nema znakova za pogrešan tj. zabranjen smer !
  Na uključenjima posle naplatnih rampi postavljeni su svi znakovi i stalno uključeni crveni semafori.
  Sve u svemu , nije loše kako neki komentatori tvrde .
  Ibarska je čist užas. Svedočanstvo kakva bi pogibija bila s današnjim voznim parkom i vozačima u Srbiji.
  (milan, 19. septembar 2023 11:11)

  # Link komentara

 4. Pa ni to nece mnogo da pomogne Srpskim pijanim vozacima koji terorisu ostale vozace..Vi treba da postavite Policiju na svakih 20-30 km da kontrolise Vuciceve autoputeve ali nazalost ni infrastruktura nije napravljena..??Kod nas sve naopacke, uradimo put pa zaboravimo neke znakove da ugradimo i na kraju nema gde da stanes kilometrima da se odmoris ili prezalogajis nesto..??
  (Solo, 19. septembar 2023 11:06)

  # Link komentara

 5. Meni nije jasno kako neko sa regularnom vozackom dozvolom i minimalnim vozackim iskustvom moze da bude vozacki nepismen i da ne razume osnovne saobracajne znake. Ja bih sve ove bahate idiote karakterisao kao ubice sa predumisljajem ili teroriste, trece nema. Kakv insta, tik-tok, zezanje, pogresio sam mame mi ... NEMA OPRAVDANJA, OBAVEZNA SANKCIJA!
  (Djole, 19. septembar 2023 10:20)

  # Link komentara

 6. Samo češljevi za bušenje guma ako neko krene u suprotnom pravcu. Ništa drugo, ovaj znak budale nece sprečiti da naprave haos i ubiju nekoga, u većini slučajeva namerno ulaze u suprotnu traku. Ovaj znak slobodno okačiti mački o rep.
  (X Rej, 19. septembar 2023 09:50)

  # Link komentara

 7. ovo na autoputu, van gradova, tamo gde je naplatna rampa ne moze da se desi. Ovo se desava unutar gradova gde autoputevi prolaze kroz iste i vi se iskljucujete sa autoputa u dvosmernu ulicu, gde je drugi smer zapravo ukljucenje u taj isti autoput. Onda ti ljudi koji se ukljucuju ili grese, ili namerno skrecu u pogresan smer i time ulaze u suprotan smer na autoputu. Znak je koristan, ali budale nece da resi. Ne znam da li postoji gradjevinsko resenje za ovo, da se napravi ukljucenje/iskljucenje bez rampe, a da je nemoguce uci u pogresan smer.
  (hm, 19. septembar 2023 09:42)

  # Link komentara

 8. MilivojE@
  E pa na engleskom piše krupnim slovima STOP a englezi voze levom stranom,nema šanse da oni tu uđu !
  (cobo, 19. septembar 2023 09:27)

  # Link komentara

 9. U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.
  (Bgd, 19. septembar 2023 07:18) # Link komentara

  Stoka koju pominješ je bezobziran, bezobrazan, sebičan i pre svega bahat sloj ljudi, koji podvije rep kad naidje na sebi ravnog i prilično čuvaju sebe.

  Ovo sa uletanjem u kontra smer nisu ni bahati ni bezobrazni, to je neki novi nivo ludila koji treba psihijatrijski posmatrati u ustanovama zatvorenog tipa sa košuljom koja se kopča na ledjima.

  Ovi prvi sve to rade zato da bi njima bilo lakše i da bi se dokazali nekome. I ne haju što su jednim potezom zatvorili celu traku, jer treba da popiju kafu u kafiću.

  Ova druga kategorija, naročito na autoputu pokušava samoubistvo i ko zna šta je u glavama tih i takvih.
  Signalizacija na autoputevima, a i same petlje i priključni putevi su sasvim dobro napravljeni i jedino šta može normalnom čoveku da se desi, je da promaši isključenje. Ali i u tom slučaju se nastavi do sledećeg, pa se vraćaj nazad.
  Dodatna signalizacija je u redu, ali ne verujem da će mnogo pomoći, kao što ne verujem da je bilo ko od njih sasvim slučajno vozio brzom trakom auto puta u kontra smeru,.
  (w, 19. septembar 2023 09:14)

  # Link komentara

 10. postaviti ogradu, tako da se nikako nemoze proći putem koji bi vodio u suprotnom smeru. U koliko nema takve barijere, onda je to greska putara tj. nadleznih za puteve
  (Alamunja, 19. septembar 2023 08:44)

  # Link komentara

 11. Obavezno postaviti i sekače za gume kada se ide u pogrešnom smeru.
  (Zoran Ristic, 18. septembar 2023 10:30)

  Ideja ti nije loša, samo sekači guma, kako ih ti zoveš ne znaju kad preko njih prolazi vozilo hitne pomoći, policija ili vatrogasci, a kad ulazi neka budala u kontra smjer.
  (ante-zd, 19. septembar 2023 08:39)

  # Link komentara

 12. U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.
  (Bgd, 19. septembar 2023 07:18)

  # Link komentara

 13. Zbog čega je izmešana latinica i ćirilica?
  (DrKadzija, 19. septembar 2023 07:16)

  # Link komentara

 14. trebalo bi da saznamo nekako da li oni naprave polukruzno ili stvarno ulete u pogresan smer
  (aca, 19. septembar 2023 07:14)

  # Link komentara

 15. Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
  (max, 18. septembar 2023 18:07)
  u suprotan pravac se ulazi tamo gde je izlaz sa autoputa iz pravilnog pravca tako da bi bi sa češljevima i lezecim koji buše gume pobušili svima koji se isključuju sa autoputa dok ne naleti budala u kontra smer
  (Tomy Čubura, 19. septembar 2023 02:16)

  # Link komentara

 16. Koliko je to glupo i nenormalno da bukvalno liči na neki trik žutih !
  (Nikola, 18. septembar 2023 23:46)

  # Link komentara

 17. Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. ..
  (zare, 18. septembar 2023 18:02)

  Si pobegao iz škole kad ste učili da brojite dalje od 6? :/

  STOP je osmougao!!!!
  (466463, 18. septembar 2023 22:58)

  # Link komentara

 18. Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
  (max, 18. septembar 2023 18:07)

  Samo pod uslovom da se nalaze na samom ulazu tj izlazu sa autoputa, na mestu gde problem nastaje jer tu je obično niska brzina.
  Ne bi voleo da neko dobije punktiranje sva 4 pneumatika vozeći 130kmh prema meni bez betonske barijere između nas.
  (466463, 18. septembar 2023 22:56)

  # Link komentara

 19. Bolje da uvedemo znak "Pažnja, idioti i kreteni na putu" i da blješti jarkom crvenom bojom...
  (Visoka peć za promašene slučajeve, 18. septembar 2023 22:51)

  # Link komentara

 20. da covek pomisli da su ovi namerno isli da bi krenulo postavljanje znakova.. znak za izlaz za Pozarevac vec godinama izgleda kao da je prekrizan i da ne radi iskljucenje. I nema ni jednog da ga reši, a mnogi misle da ne radi iskljucenje...
  (zex1, 18. septembar 2023 22:03)

  # Link komentara

 21. Ovakvi znakovi u Zapadnoj Evropi postoje preko 30 godina na autoputevima...

  Ajde vise s tim koliko gde postoje ovakvi znakovi, pa postoji i kod nas vec 15-20 godina, Sremska Kamenica - Ruma, pocetak uspona na Fruskoj gori, i sta s tim? Da se ja pitam, ne bi ni stavljao ovakve znakove, vec obican "zabrana saobracaja u jednom smeru" pa ko ga ne ispostuje, trajno oduzeti dozvolu, auto pod presu, a majstor na jedno 2 godine u Zabelu! Previse je postalo popustljivo, kao da imamo svi po 3 zivota.
  (gagit, 18. septembar 2023 21:48)

  # Link komentara

 22. To je tekst za naše.
  A gde je natpis na engleskom?
  U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
  (MilivojE, 18. septembar 2023 13:02) Ne treba, Milivoje! Stranci ne ulaze u suprotan smer.
  (Zok1, 18. septembar 2023 21:43)

  # Link komentara

 23. @wiener, kod mene u necivilovanoj Češkoj nema ovakvog znaka. Dovoljan je znak za jednosmernu ulicu.
  (rebro, 18. septembar 2023 21:39)

  # Link komentara

 24. Ako mnogi ne znaju sta znaci "cudan" znak sa "minusom" u sredini onda sigurno nece znati sta znaci i ovaj "baci pet" !!!!
  (Gradjanin, 18. septembar 2023 10:05)

  Bukvalno. Isti takav "baci pet" stoji vec 10-15 godina na putu Novi Sad - Ruma na ulasku u Frusku Goru/Iriski Venac i idioti i dalje ulecu u suprotan smer
  (lecenje a ne znakovi, 18. septembar 2023 20:46)

  # Link komentara

 25. Mnogi su vozili grčkim autopitevima. Između trake za izlaz sa autoputa i trake za ulazak na autoput je BETONSKI ZID. Nikakve specijalne znake nisam video.
  Ne bi me čudilo da su za "radoznale" postavili češljeve. Za bušenje guma. Prekjuče i danas ukupno prešao oko 1400 km po Grčkoj : voze po propisu.
  Izgleda da se kazne primenjuju.
  Niko nije vozio u zabranjenom smeru.
  Ni po dvosmernom putu.
  (žarko, 18. septembar 2023 20:30)

  # Link komentara

 26. Nigde ni ni piše na engleskom.
  Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...
  (lupa, 18. septembar 2023 12:51)

  U Hrvatskoj je na srpskom
  (petar markovic, 18. septembar 2023 19:15)

  # Link komentara

 27. Na žalost, našim ljudima je potrebno postavljati izgleda i znakove i natpise za neke radnje koje se smatra da treba da se rade ili ne rade kao što se: pali zmigavac, ne bacaj smeće,ne vozi srednjom trakom već desnom jer je desna za preticanje i jos mnogo toga za šta se smatra da za iole normalan covek ce raditi ili ne raditi. Da ne pominjem saranje ili razbijanje ogledala pored puta za raskrsnice i nepregledne krivine i lepljenje kojecega na znakove. Izgleda da smo intelektualno na jako niskom nivou ili smo jako bezobrazni i nevaspitani.
  (Mitar, 18. septembar 2023 19:12)

  # Link komentara

 28. Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
  (max, 18. septembar 2023 18:07)

  # Link komentara

 29. Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. Crveni znak sa belom horizonalnom crtom mi je uvek bio najlošiji znak. Nedovoljno jasan. Bolje, jači bi bio da je crven sa belim X u sredini. To i nevozači prepoznaju, X kao nešto zabranjeno.
  (zare, 18. septembar 2023 18:02)

  # Link komentara

 30. Opasnije od svega na nasim autoputevima su ekipe koje kose travu. Pa se bez ikakve informacije (na zapadu se to radi bar na 5-6 km ranije) i u preticajnoj traci krece kamion koji opsluzuje radnike.
  Ljudi, ali to je ludilo, ruski rulet, ubistgo sa predumisljajem.
  A na kamionu, eto, kao mera predostroznosti, ukljuceno narandzasto svetlo. I to je to.
  Pitam se samo kada ce neko da se zakuca u kamion i ubije i sebe i radnike oko kamiona.
  I nemojte posle nije kriv ministar, nije kriv direktor policije, nije kriv direktor puteva …Menjajte ovo koliko veceras, pre nego sto dodje do katastrofe
  (Kvrckvrc, 18. septembar 2023 17:51)

  # Link komentara

 31. Skoro videh one češljeve na nekom snimku na yt,
  Jedan smer padaju, a ako se nagaze iz suprotnog seče gume, dobra ideja.
  Sila, prinuda... To to
  (bro, 18. septembar 2023 17:40)

  # Link komentara

 32. @sve je relativno ... STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti.

  Stop je definisan oblikom znaka. Ne mora nista da pise. Ali ne vidim sta smeta cirilici da pogresan smer na dodatnoj tabli bude napisan i latinicom ili na engleskom jeziku.
  (miklosh, 18. septembar 2023 17:40)

  # Link komentara

 33. Uvesti veronauku u autoskole!
  (jest, 18. septembar 2023 16:58)

  # Link komentara

 34. Naravno da takvih znakova ima u inostranstvu, ali tamo UGLAVNOM nema naplatnih rampi. Cak ima drzava gde neme ni ograde pored auto puta. Mi imamo i ogradu, i naplatne rampe, pa budale ipak nadju nacin da voze u suprotnom smeru.
  (Mile, 18. septembar 2023 16:32)

  # Link komentara

 35. Dovoljno je postaviti horizontalnu signalizaciju, strelice!
  (kognitivna disonanca, 18. septembar 2023 16:26)

  # Link komentara

 36. Боже, како је министар Весић памета! Чудо једно.
  (Дрндоје, 18. septembar 2023 16:01)

  # Link komentara

 37. To je tekst za naše.
  A gde je natpis na engleskom?
  U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
  (MilivojE, 18. septembar 2023

  A u Britaniji, znakovi su i na srpskom? Majstore, kome nije dovoljna ova tabla, ovakva drecava i jasna, sa natpisom STOP, njemu ne vredi nikakav engleski, njemu treba lekar, psihijatar!
  (gagit, 18. septembar 2023 15:54)

  # Link komentara

 38. Džabe to postavljate.. Oni to NAMERNO rade..
  (Stefan, 18. septembar 2023 15:31)

  # Link komentara

 39. Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..
  (C i n i k, 18. septembar 2023 11:28)

  Upravo to se ipak dešava. Slučajno.
  (wiener, 18. septembar 2023 15:28)

  # Link komentara

 40. dobar znak...mix malo latinica, malo cirilica ..ni znak nisu u stanju da naprave kako treba
  (bgd011, 18. septembar 2023 15:24)

  # Link komentara

 41. Na ćirilicu xaxaxaxaca
  (Lima Đoši, 18. septembar 2023 15:00)

  # Link komentara

 42. Kaska se za evropom bar 10 godina a preslikava od hrvata
  (Djidji, 18. septembar 2023 13:53)

  # Link komentara

 43. Ovakvi znakovi u Zapadnoj Evropi postoje preko 30 godina na autoputevima...ko ne veruje neka ukuca u google-u 'austria motorway wrong way'
  (Mare, 18. septembar 2023 13:51)

  # Link komentara

 44. @ Savo
  Onda Vi gospodine nikada niste bili u hrvatskoj, sloveniji, madjarskoj, austriji, nemačkoj, italiji…
  (Igor, 18. septembar 2023 13:32)

  # Link komentara

 45. Сам симбол је више него јасан. Овакви знаци, истих димензија, одавно постоје у Словенији. И да, на словеначком су!
  (Критизери, 18. septembar 2023 13:32)

  # Link komentara

 46. Stop latinicom a Pogrešan smer ćirilicom. A i jedni i drugi funkcionalno nepismeni
  (Čuvam parizer za uz Obraćanje, 18. septembar 2023 10:10)

  @Mile dizna

  Teško onima sa kim vi delite puteve. STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti. Dodatna obaveštenja, u ovom slučaju na ćirilici, u gotovo svim zemljama su na materinjem jeziku (grčkom, arapskom, francuskom, kineskom...), a negde su dodatno i na engleskom ali dosta ređe.
  (sve je relativno, 18. septembar 2023 13:21)

  # Link komentara

 47. Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
  Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
  Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
  A trebalo bi proveriti i auto skole.
  Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
  Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
  Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
  (Savo, 18. septembar 2023 10:37)

  Vidim ti nisi izasao van srbije. Bukvalno ima vec u Hrvatskoj, ima u Madjarskoj, ima u Ceskoj... Javljaju se diletanti.
  (Daning Kruger, 18. septembar 2023 13:17)

  # Link komentara

 48. A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.
  (V. I. T. R. I. O. L., 18. septembar 2023 10:02)

  A nemanje vozacke ce da ga spreci????
  (Sve oametnjakovici ovde, 18. septembar 2023 13:15)

  # Link komentara

 49. Vi to tek sada postavljate, u Hrvatskoj je to jos davnih dana postavljeno i to na svakom ulazu na auto cestu u drzavi.
  (zlatni, 18. septembar 2023 11:44)


  Postavili ste "pogresan smer" pri ulazu na autoput ?!
  (C i n i k, 18. septembar 2023 13:11)

  # Link komentara

 50. To je tekst za naše.
  A gde je natpis na engleskom?
  U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
  (MilivojE, 18. septembar 2023 13:02)

  # Link komentara

 51. Ovakvi znakovi , semafori s upaljenim crvenim svetlom i regularan saobraćajni znak za zabranjen smer već su postavljeni na ulazima na autoput na više mesta.
  Za one koji namerno hoće u kontra smer mogu se postaviti mehaničke prepreke .
  Protiv onih koji izvode polukružno okretanje nema mnogo efikasnih sredstava osim opšteg alarma i zaustavljanja saobraćaja .
  (milan, 18. septembar 2023 12:58)

  # Link komentara

 52. stavite kontra ježeve, doduš ko može sprečiti budalu da se okrene na samom autoputu
  (spahia nezir, 18. septembar 2023 12:55)

  # Link komentara

 53. Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
  (Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)


  Ispašće da branim ove naše, Vesića i ostale, a što mi nikako nije cilj i nije mi drago, ali ovaj znak nismo mi izmislili. Postoji u dosta država.
  Još nešto, pošto vidim da si napisao Okanović pa verovatno aludiraš i na njega. Okanović je nebitan lik i nikakve odluke on ne donosi. On je u privatnoj firmi koja se zove Komitet za bezbednost saobraćaja, a o svemu odlučuje državna Agencija za bezbednost saobraćaja.
  (lupa, 18. septembar 2023 12:54)

  # Link komentara

 54. Zasto ne pise i na engleskom?
  (deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

  A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
  (Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)  Nigde ni ni piše na engleskom.
  Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...
  (lupa, 18. septembar 2023 12:51)

  # Link komentara

 55. Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
  Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
  Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
  A trebalo bi proveriti i auto skole.
  Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
  Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
  Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
  (Savo, 18. septembar 2023 10:37)


  Bukvalno, ovaj znak postoji u velikom broju država u Evropi.
  (lupa, 18. septembar 2023 12:46)

  # Link komentara

 56. Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
  (Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)

  Džaba kad i dalje prolazite. Mora čovek da vam crta.
  (kimikg, 18. septembar 2023 12:43)

  # Link komentara

 57. Divlja država! kako mogu da postavljaju znakove koji nisu u skladu sa ZOBS??
  (Goksi, 18. septembar 2023 12:22)

  # Link komentara

 58. A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
  (Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)

  U videu je lepo objasnjeno zasto je na cirilici. Ali ti ocigledno ne vidis internacionalni znak za zabranu smera kretanja u tom smeru i krupnim slovima na latinici(srpskom)/engleskom STOP, saku ne vidis?.
  Znaci ti si jedan od bezmozgovica da ne kazem pacijenata koji bi se i do sada ukljucio u pogresan smer jer ti je nedovoljno sve obelezeno, jer si nepismen bukvalno, a ako imas vozacku dozvolu a ti je lepo unisti, pa na polaganje opet.
  (Boki, 18. septembar 2023 12:21)

  # Link komentara

 59. Podržavam ove znakove, i da svuda gde nedostaje stavite znak za obavezan smer desno, Okanović je pokazao na snimcima da na nekim delovima nedostaje. Ja sam za to da se prvo sve dobro obeleži, pa onda da se krive vozači. U svakom slučaju imaće manje izgovora na sudu kad se budu branili, ako prežive vožnju u suprotnom smeru.
  (Perica, 18. septembar 2023 12:19)

  # Link komentara

 60. Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
  (Savo, 18. septembar 2023 10:37)

  Naprotiv, upravo u razvijenim zemljama je ovaj znak već decenijama standard.
  (wiener, 18. septembar 2023 12:03)

  # Link komentara

 61. Zasto ne pise i na engleskom?
  (deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

  Zato sto nisi u Engleskoj.
  (Igor, 18. septembar 2023 12:01)

  # Link komentara

 62. @
  Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
  Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...
  (Mirko, 18. septembar 2023 11:11)

  Nije ona budala usla slucajno u suprotan smer, tako da niti cesljevi niti dodatne table imaju efekat. Mentolcine urade polukruzno na autoputu i zabodu gas do poda dok voze najbrzom trakom nasuprot saobracaju.

  To treba u ludaru prvo, pa ako je lud neka ga lece 20 godina, a ako nije onda u tvorza na 20.
  (Djorke, 18. septembar 2023 11:47)

  # Link komentara

 63. @ Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
  (Savo, 18. septembar 2023 10:37)
  Slabo si ti Savo to ispratio ili nikada nisi bio u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji. Ovakvi znaci postoje bar 15+ godina tamo… Inace se slazem da je Vesic, pa.. Vesic
  (audi, 18. septembar 2023 11:46)

  # Link komentara

 64. Vi to tek sada postavljate, u Hrvatskoj je to jos davnih dana postavljeno i to na svakom ulazu na auto cestu u drzavi.
  (zlatni, 18. septembar 2023 11:44)

  # Link komentara

 65. Ludi, pijani i drogirani ne mare za znakove
  (lecenje a ne znakovi, 18. septembar 2023 11:43)

  # Link komentara

 66. Nikada i nije bilo do znakova,do idiota je.
  (ciga, 18. septembar 2023 11:37)

  # Link komentara

 67. Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..
  (C i n i k, 18. septembar 2023 11:28)

  # Link komentara

 68. A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
  (Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)

  # Link komentara

 69. ovo ce nekim klincima biti samo pokazivac pravca
  (Volina legenda, 18. septembar 2023 11:16)

  # Link komentara

 70. U SLO vec 30 godina...
  (Slovenac, 18. septembar 2023 11:14)

  # Link komentara

 71. Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
  Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...
  (Mirko, 18. septembar 2023 11:11)

  # Link komentara

 72. U EU, pa cak i u Hrvatskoj, ovaj znak postoji godinama! Zasto mi vecito izmisljamo rupu na saksijo?
  (Makarije Čudotvorni, 18. septembar 2023 11:03)

  # Link komentara

 73. Dodatna objašnjenja trebaju samo onima koji propise nisu naučili ili ne žele da ih poštuju !
  (Superhik, 18. septembar 2023 11:01)

  # Link komentara

 74. Na kojim displejima Vesiću, na kojim displejima?!? Od Subotice do Beograda postoji ukupno 2 displeja. Tačno 2! U Holandiji koja je manja država od Srbije displeji postoje u razmacima od 1 km.
  (Vuk vučko, 18. septembar 2023 10:59)

  # Link komentara

 75. Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
  (Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)

  # Link komentara

 76. Zasto ne pise i na engleskom?
  (deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

  # Link komentara

 77. Već postoji znak za pogrešan smer, bela vodoravna linija na crvenoj pozadini. Ovo će samo da uspali psihopate i klince koji namerno izlaze na autoput u suprotan smer. Ko god ima položenu vožnju to zna, osim naravno ako nije pijan, drogiran ili lud.

  Inače, putevi nam izgledaju kao cirkus i luna-park, sa šumama znakova pored i na svakom isključenju plus bilbordi, reklame i reklamice. Kad stranci dođu na neku petlju, ljudi uspore na 30 km/h samo da bi našli ono što im treba. Sad na isključenju imamo redom - znak za ograničenje brzine, putokaze, znak za napuštanje auto-puta, znak za pogrešan smer i onda i ovu nakaradu za pogrešan smer.
  (Reziel, 18. septembar 2023 10:41)

  # Link komentara

 78. Zaboga, jos malo pa ce da postavljaju znakove ispred semafora na kojima pise da se ne sme proci kroz crveno.
  (zq21p, 18. septembar 2023 10:40)

  # Link komentara

 79. Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
  Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
  Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
  A trebalo bi proveriti i auto skole.
  Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
  Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
  Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
  (Savo, 18. septembar 2023 10:37)

  # Link komentara

 80. Obavezno postaviti i sekače za gume kada se ide u pogrešnom smeru.
  (Zoran Ristic, 18. septembar 2023 10:30)

  # Link komentara

 81. Ovo Vesic video od Sapica.

  Sapic ovakve znakove postavlja za poplave.

  Stavis znak i nema problema vise, magicno.
  (Igor, 18. septembar 2023 10:26)

  # Link komentara

 82. Bravo. Ovo može nekom nedužnom da spasi život. Što više ovakvih znakova to bolje. I kamere što pre za glupave budaletine ubice koje namereno voze kontra smerom.
  (Liberty, 18. septembar 2023 10:16)

  # Link komentara

 83. Stop latinicom a Pogrešan smer ćirilicom. A i jedni i drugi funkcionalno nepismeni
  (Čuvam parizer za uz Obraćanje, 18. septembar 2023 10:10)

  # Link komentara

 84. ovaj znak prvi put video u hrvatskoj 2015god i bio mi je jako čudan i zanimljiv jer nije postojao kada sam ja '96 polagao vozački ispit. (ali brat bratu učinkovit, ne možeš da ga ne primetiš...skreće pažnju što i treba da radi)
  (n6, 18. septembar 2023 10:09)

  # Link komentara

 85. Ako mnogi ne znaju sta znaci "cudan" znak sa "minusom" u sredini onda sigurno nece znati sta znaci i ovaj "baci pet" !!!!
  (Gradjanin, 18. septembar 2023 10:05)

  # Link komentara

 86. A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.
  (V. I. T. R. I. O. L., 18. septembar 2023 10:02)

  # Link komentara