1. Poštovani Svete, ako mi dozvolite da završim sva ova preseravanje sa vozilima na struju i rešimo taj problem, ne zato što smo ja i Tesla iz istog sela, već što mi baba davala da vozim njen biciklom na kojoj je bio dinamo koji je naslonjen na gumu prednjeg točka bicikla pravio struju za svetlo, pa gospodo naučnici, evo vam kako da punite vaše baterije za vozila, jeli bilo baš toliko teško. Pošto sam prvi javno izneo ovo, odričem se autorskih prava u interesu sveta, kojem kako stvari stoje ovo neće trebati!!! .ebi ga!!!
  (Realnost, 01. jun 2023 21:19)

  Nista gluplje odavno nisamam procitao. Jesi razmisljao zasto onda taj “dinamo” nije mogao da pokrece ceo bajs??? :) Mislim zasto se muciti i puniti elektricne bicikle danas…
  (Straight Outta München, 2. jun 2023 10:51)

  # Link komentara

 2. Код нас километар аутопута сад кошта колико ће да коштају ови са пуњачима.
  (Majkl Džondar, 1. jun 2023 21:44)

  # Link komentara

 3. Poštovani Svete, ako mi dozvolite da završim sva ova preseravanje sa vozilima na struju i rešimo taj problem, ne zato što smo ja i Tesla iz istog sela, već što mi baba davala da vozim njen biciklom na kojoj je bio dinamo koji je naslonjen na gumu prednjeg točka bicikla pravio struju za svetlo, pa gospodo naučnici, evo vam kako da punite vaše baterije za vozila, jeli bilo baš toliko teško. Pošto sam prvi javno izneo ovo, odričem se autorskih prava u interesu sveta, kojem kako stvari stoje ovo neće trebati!!! .ebi ga!!!
  (Realnost, 1. jun 2023 21:19)

  # Link komentara

 4. Sve ok, i pordrzavam! bravo !
  ne svidja mi se jer su gubici 60% na bezicnom punjenju, ako su nasli resenje totalno super!
  (pera, 1. jun 2023 20:21)

  # Link komentara

 5. Nista posebno, kao trola..
  (C i n i k, 1. jun 2023 20:20)

  # Link komentara

 6.  A kako svo to bezicno punjenje utice na putnike, tj. zracenje?
  Povecanje temperature, bol u glavi-stomaku, promene raspolozenja, zamaranje, a dugorocno ne izaziva neki malignitet i sl. Samo pitam.
  (Dex, 01. jun 2023 14:04)

  Idi obrazuj se malo na mestima i sa literaturom koja ne propagira teorije zavere, tarabice, bele magove i piramide u Visokom, onda neces imati potrebe "samo da pitas". Sve oko nas zraci, ako je problem struja, transformatori vec bi do sad izumrli.
  (trt, 1. jun 2023 19:21)

  # Link komentara

 7. Vozim sluzbenog vec dva meseca - interesantna igracka, narocito u gradu.

  Sto se gradske voznje tice, nisam nikad uspeo, ali sa lakom nogom na gasu - mogao bi stvarno da iscedim 70-80 km koliko kaze fabrika (realno je 40-50 normalne voznje). Problem nastaje na duzem otvorenom putu gde, ako cu biti realan, trosi oko 8 litara (sto je opet super za jaki SUV od 2500 ccm benzinac). Tako da ne nasedajte na fabricke dekleracije, na koje se ovde cesto pozivaju - oni to mere po sistemu puna baterija, pa onda koliko se potrosilo na prvih 100 km, a onda dobijate da RAV trosi 2 litra na otvorenom (ok, mozda prvih 100 km, ali nakon toga je 7-8-9). Takodje po knjizi, trosi negde oko 1L u gradu :), realno je tesko uhvatiti ali je stvarno zanemarljiva potrosnja u gradu ako punite bateriju redovno.


  I da - svidja mi se sto moze na struju i preko 100km na sat, ali tada stvarno posrce bateriju za 15-20 km, tako da naravno nije za to (ali kao sluzbena igracka je super).

  Ovo da ti nesto dopunjava bateriju dok ti vozis … cool, ako to moze da se izvede.
  (Djorke, 1. jun 2023 15:04)

  # Link komentara

 8. Naslov je zaista imperisan i svaka čast za to postignuće, a na sajtu Toyota Srbija u katalozima za RAV sa SUS motorom, sa običnim hibridom i sa ovim plug-in hibridom, za WLTP potrošnju u režinu "veoma velika brzina" piše:

  SUS: 7,3-7,8
  HEV: 6,7-6,9
  PHEV 7,7.

  [link]

  [link]

  Eto gde su prvi drugi i treći.

  A to vam u naslovu ne piše.
  (posmatrač izloga, 1. jun 2023 14:24)

  # Link komentara

 9. A kako svo to bezicno punjenje utice na putnike, tj. zracenje?
  Povecanje temperature, bol u glavi-stomaku, promene raspolozenja, zamaranje, a dugorocno ne izaziva neki malignitet i sl. Samo pitam.
  (Dex, 1. jun 2023 14:04)

  # Link komentara