1. Redovni godisnji clanak sa ciljem da jos malo iscedi vozace. Vozim 15 godina staru Hondu i na njoj apsolutno nikada nista nije radjeno oko AC sistema, ni dopune, ni remonti, ni dezinfekcije… Klima radi isto kao i prvog dana, cak i bez neprijatnih mirisa. Burazer vozi 14 godina starog Forda, takodje nikada nista nije pipinuo oko klime. Za klimu u kolima postoje 2 pravila:

  - koristite je konstantno tokom cele godine
  - isljucite klimu a ostavite duvanje bar 5 minuta pre nego sto ugasite auto.
  (dexter-lab, 26. april 2023 11:24)

  Koliko sam shvatio u principu na tvojoj Hondi od kad je proizvedena ama bas NISTA nije radjeno pa ni redovan servis.
  Pogotovo akumulator koji je cak i stariji od samog auta i radi perfektno.
  Po vama vi nikada nista nebi menjali i sve traje po 50 godina.
  Ulje posle 15 godina i nije ulje vec neka tecna smesa ali u tvom slucaju verujem da je istog svojstva kao i prvog dana,pogotovo to ulje u kompresoru za klimu.
  Ko zna kad si i gume naduvao.
  Nemoj da se uvredis na ovo sto sam napisao jer mi to nije namera ali se iznerviram kad napisete da nista niste radili na autu starom 15 godina pogotovo punjenje klime ili zamena akumulatora.
  (BMW, 13. maj 2023 17:29)

  # Link komentara

 2. U prevodu, dodjite kod nas da prckamo po vasem klima uredjaju, a ako je ispravan, dodjite da vam tu ispravnost potvrdimo i sve to lepo naplatimo.
  Hvala vam na brizi, pozdrav.
  (Gangula, 26. april 2023 15:00)

  # Link komentara

 3. Iskustvo za Fiat grupacije: na automatskoj klimi pukne zupcanik na jednoj ili vise klapni za usmeravanje vazduha i onda pola auta greje a pola auta hladi, zavisi koja se zaglavila.
  Sami zupcanici nisu skupi, ali mora da se raskopa pola table da bi se zamenili pa prilicno kosta a i traje.
  (Nuklearni mravojed, 26. april 2023 14:28)

  # Link komentara

 4. @montenegro Imao sam ja dosta lose iskustvo sa klimom kod Zafire B. Vise puta je otislo kvacilo kompresora klime. Izgleda da je konstrukcijski losije resenje...
  (Miljan, 26. april 2023 12:18)

  # Link komentara

 5. Redovni godisnji clanak sa ciljem da jos malo iscedi vozace. Vozim 15 godina staru Hondu i na njoj apsolutno nikada nista nije radjeno oko AC sistema, ni dopune, ni remonti, ni dezinfekcije… Klima radi isto kao i prvog dana, cak i bez neprijatnih mirisa. Burazer vozi 14 godina starog Forda, takodje nikada nista nije pipinuo oko klime. Za klimu u kolima postoje 2 pravila:

  - koristite je konstantno tokom cele godine
  - isljucite klimu a ostavite duvanje bar 5 minuta pre nego sto ugasite auto.
  (dexter-lab, 26. april 2023 11:24)

  # Link komentara

 6. Samo tu postoji jedan problem. Gde da nadjem servis za klimu, kada su 99.9% servisa punjaci klime. Takvim servisima se neisplati nista drugo osim punjenja klime, jer uzimaju 30evra po vozilu na svakih pola sata. Rade ko na pokretnoj traci.
  (Sitna Slova, 26. april 2023 11:23)

  # Link komentara

 7. Na opel zafiri B sam na trenutak usljed preticanja ugasio manuelnu klimu koja je do tada radila besprekorno a i servisirana.Poslije 10tak sekundi sam je opet upalio i cvrc,duva ali nema hladjenja.Serviser pogledao pritisak freona i kaze sve ok nista ne fali.Kaze treba da krene redom da trazi kvar a to iziskuje veliko vrijeme,pa da se zakaze.Ima li ko iskustva sta da ocekujem od kvarova i ulaganja,hvala i pozdrav.
  (Montenegro, 26. april 2023 10:47)

  # Link komentara

 8. A možda i radnika više neče bit . . . ;)
  (Markane ;) . . ., 26. april 2023 10:40)

  # Link komentara