1. NEMA rizika,
  bar za mene, skoro sigurno ni nov ne bi uzeo,
  tako da kod polovnog nevidim nikakav rizik.
  (El chupacabra, 26. mart 2023 13:19)

  # Link komentara

 2. Najveći rizik je da ne zaglaviš u Lazi kada otkriješ da sa svojim najnaprednijim automobilom koji je proizvela ljudska vrsta otkriješ da će tvoj put na more trajati prve godine sat vremena duže a kroz pet godina dva sata duže, da ćeš se zimi smrzavati a leti preznojavati strepeći da li ćeš stići do prvog punjača. Da ti baterije neće eksplodirati ako uletiš u reku kišnice na asfaltu posle hladnog jesenjeg pljuska, da te divlja šlep služba ne odere kada ti se na planinskim putevima isprazni baterija zbog neplaniranih skretanja. Da ti neplanirano isključenje struje onemogući početak planiranog putovanja. Da te neće primiti na trajekt do grčkog ostrva zbog neosiguranog plovila od mogućeg požara na EV. I na kraju da ti niko neće kupiti auto po ceni polovnjaka već po ceni materijala za recikliranje. A možda ćeš i sam morati da ga odšlepaš auto otpad.
  (Benzindžija, 23. mart 2023 14:42)

  # Link komentara

 3. @Goxy - da bi se ti oglasio nekim glupim zapažanjem naravno ... i naravno pozz prijatelju ...
  (XXL, 23. mart 2023 10:57)

  # Link komentara

 4. Ne mogu ni da čitam, a ponajmanje da razmišljam na tu temu. U pitanju je veliki novac koji ma koliko da si dobrostojeći ne treba bacati na izraubovani polovni elektro-mobil.
  (XXL, 22. mart 2023 18:06)

  A što brineš brige prvog sveta?
  (Goxy, 23. mart 2023 10:01)

  # Link komentara

 5. Par meseci razmišljam o nabavci električnog automobila, što se baterija tiče gotovo svi proizvođači od 2018. daju garancije na samu bateriju osam do 12 godina, a neki garanciju vezuju i za procenat smanjenja kapaciteta. Recimo, ako se u prvih osam godina korišćenja kapacitet smanji za više od 15%, imate pravo na novu bateriju.

  Procenat od 13.5% vozila sa vraćenom kilometražom zaista nije alarmantan, ali naravno da svakako treba proveriti i poreklo i stanje vozila.

  Veći problem po meni je što EV tako brzo napreduju, pa i ako kupite polovan automobil, jako brzo ćete izgubiti na ceni. Kako stvari stoje, baterije i efikasnost napreduju za 50km dometa na svakih šest meseci maltene. Čak i da kupite nov električni automobil, za godinu dana je "zastareo".
  (Reziel, 23. mart 2023 07:52)

  # Link komentara

 6. Nije veliki rizik ako se radi o dobrom brendu. (Dobro odabrana, odlično kondicionirana...)
  Takođe, ako vozač vodi računa o dve stvari:
  da ne prepunjava bateriju (da je ne puni preko 80%), i da je ne ispražnjava prekomerno (ispod 20%).
  U dobrom brendu tada baterija može da doživi i milion km.
  (ljud, 22. mart 2023 21:25)

  # Link komentara

 7. Ne mogu ni da čitam, a ponajmanje da razmišljam na tu temu. U pitanju je veliki novac koji ma koliko da si dobrostojeći ne treba bacati na izraubovani polovni elektro-mobil.
  (XXL, 22. mart 2023 18:06)

  # Link komentara

 8. Kupio sam polovan BMW i3 pre dve godine.
  Nisam se pokajao, prezadovoljan sam.

  Glavno je da se proveri kapacitet baterije. To je moguće proveriti kroz meni. E sad, sasvim je ok da je kapacitet na 75-85% originalnog kapaciteta (naravno, zavisi i od godišta, moj je 2014).

  Takođe, u zavisnosti od spoljašnje temperature, to očitavanje kapaciteta može da varira, ali opet ne nešto previše (sigurno neće da prikaže 25% ako je stvarno stanje 75%).

  Treba se informisati i o samom modelu, jer su dosta specifični i svaki od njih potencijalno ima slabe tačke (kao i svaki auto).

  Recimo, Nissan Leaf starije generacije nema hlađenje baterija, što onda drastično skraćuje vek same baterije (noviji imaju, a ima i moj i3).

  BMW i3 koji ja imam ume da pravi probleme sa ležištima benzinskog motora (pošto ovaj moj ima i njega za slučaj kada se baterija kompletno isprazni).

  Kod mene je garantovani radni vek baterije barem 8 godina. Ja evo ušao u 9. godinu i sve radi bez problema, kapacitet je negde preko 80% od originalnog.

  Sve u svemu, rekao bih da je verovatnoća da se nešto ozbiljno pokvari manja nego kod konvencionalnih vozila, ali ako se pokvari, ugasili ste ga.
  (BMW i3, 22. mart 2023 15:59)

  # Link komentara

 9. SVE je rizično…
  (RIP EUsROSONG, 22. mart 2023 15:54)

  # Link komentara