Utorak, 01.03.2022.

09:03

Test polovnjaka: Škoda Rapid VIDEO

Izvor: B92

Test polovnjaka: Škoda Rapid VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Dragan Nis

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...
(jo, 2. mart 2022 01:46)

Suština je u tome da nisu problem 3 cilindra (kad ih koristi i klasa auta iznad, čak i za prva dva nivou snage), nego ostalo što ste naveli.

Tako da onda nema razloga da pljujete i na činjenicu da ima 3 cilindra. To je bila poenta mog komentara.

Pozdrav

Vladimir Paunović

pre 2 godine

2020 Kupio Rapid sedan Monte Carlo 1.6 dizel iz Francuske. Godina proizvodnje 2015. I spolja i iznutra mala Octavia.

Veoma dobar i pouzdan. Ponovo bih napravio isti izbor.

Mare

pre 2 godine

Vozim rapida u elegance paketu opreme i odlican je auto. Potpuno je drugaciji dozivljaj voziti njega. Nije me sramota i uzivam u voznji i naravno da mi nije bilo zao da dam svoj novac za njega, jer nisam mogao bas dosta toga boljeg da kupim za taj novac. Kupljen je polovan i povoljno sam prosao. Da ne kazem da takav prostor konkurencija ne nudi u klasi. Klot verzija jeste siromasna, ali to ne znaci da je kompletan auto smece.

jo

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...

nn

pre 2 godine

Što se mene tiče, pamtim ga po tome što neudobniji auto nisam vozio. Ostalo mi je sve nekako bilo u senci toga. Ispadaju bubrezi kad naletiš na malo ozbiljniju neravninu.

Veliki brat

pre 2 godine

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega.
(objektivno, 1. mart 2022 12:21)

Može biti, drugaru neki rođak još pre 15 godina dovezao Astru iz Nemačke, proizvedena 2001. godine, ima 4 (slovima: ČETIRI) vazdušna jastuka, dva napred (volan i ispred suvozača), a dva ima bočno u naslonima sedišta.

Međutim, treba imati u vidu i kakve su cene u Srbiji. Recimo, jedna firma je Rapid sa 1.6tdi i podizačima napred uz 5-6 Fabia dobijala po ceni 9.999 evra (doduše pre nekih 5-6 godina), ja koliko se sećam, ni Fabia sa tdi motorom nije mogla da se kupi ispod 12.000 evra, a kamoli Rapid za 10.000. Koliko god da je auto bio "klot" što se tiče opreme, bio je poprilično ispod cene. Zato se i prodavao.
A privatno, retko ko normalan će platiti cenu prema zvaničnom cenovniku, ma koliko da ga nakrcaju opremom.

Dragan Nis

pre 2 godine

nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za...
(jo, 1. mart 2022 13:04)

Nije mi jasno o čemu Vi pišete?
Svi proizvodjači za klasu iznad Rapida (Golf klasa) za ulazne motore imaju 3 i 4-oro cilindrične motore sa 1000 do 1200cm3. Pežo, Citroen, Opel, Fiat 3-cilndrični od 1200cm3 sa 110ks i 130ks, Renault 4-cilindrični od 1000cm3 sa 115ks, Kia/Hyndai takodje 3 cilndra od 1000cm i 100 i 120 ks, Ford takodje 3 cilindra sa 100 i 125ks.

Pera

pre 2 godine

Ja sam se 2015. ozbiljno zagrejao za Rapid, ali kad sam proverio cene brzo sam se ohladio. Na kraju sam kupio Megane Mk3 Grandtour koji je ipak platforma vise u odnosu na VW polo koji je osnova za Rapid.

Pantelija

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 1. mart 2022 09:14)

Zato jer su to mahom sluzbena vozila koja su uzimana u osnovnoj opremi, sa najlosijim motorom a potom jos dodatno oguljena za nase trziste.

jo

pre 2 godine

Kad vidim ovaj tamno sivi enterijer, sedista od neke tkanine koja se ne moze drugacije opisati nego- najjeftinija moguca pa onda klima sa prekidacima iz '70te,ratkapne- stvarno ne vidim svrhu ovog auta. Vrhunac je sve to, pa jos sluzbeni, prljav i pun opusaka od cigareta!!! Cak i jeftina Dacija ima vise nekog 'smeka' od najjeftinijih Skoda, nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za. prevoz od A do B bolji je Punto 100x...U nekoj visoj i srednjoj opremi cena ovog auta dobrano zalazi u teren 308, Megana, cak i (bratskog) Golfa a u osnovnim paketima nije ni za sta drugo nego za sluzbenu upotrebu- kad se mora- nije ni cudo sto su ga ukinuli!!!

vozač dužih relacija

pre 2 godine

Kao i kod svih Škoda (do ove poslednje generacije), sedišta su dugotrajna ali tvrda i neudobna, tako da je razlika u ukočenosti nakon neke vožnje od 4-5 sati, u odnosu na bilo šta van VW grupacije, prilično izražena.
To dobro znam pošto, paralelno sa još nekim vozilima, sam vozio/vozim i dalje Oktavije poslednje tri generacije (počev od 2014. godišta), i samo se ova poslednja generacija drastično razlikuje u tom segmentu (kao i u svemu ostalom - potpuno druga klasa auta).
Za one koji u svakodnevnom životu ne prelaze mnogo (i možda samo 1-2 puta godišnje treba da prežive neki duži put na odmor), Škodina nesporna pouzdanost (uz gotovo uvek najveći prtljažnik u klasi) je verovatno sasvim dovoljna, ali drugima, kojima u automobilu, kao i samoj vožnji treba još nešto (pri tome ne mislim na iskompleksirane), to jednostavno nije dovoljno. Treba samo biti realan, i prihvatiti činjenicu da postoje ljudi koji automobilom godišnje prelaze i 40-60.000 km, tako da njihov pogled na automobile (kao ni potrebe u vožnji istih) nikako ne može biti isti kao kod onih koji prelaze 10-20.000 km. To važi za obe grupe vozača, i mislim da bi bilo lepo i to istaći pri pisanju komentara, a ne samo komentarisati nešto u stilu kanturina ovo, kanturina ono, ukoliko nekome samo i treba jednostavno/pouzdano/jeftino prevozno sredstvo od ne toliko udaljenih tačaka A i B.

Mad Max

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Kasa bi u Nemackoj prodavali Skode kakve prodaju kod nas horski bi je pljuvali.

Ukus Srbijanskog naroda

pre 2 godine

Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Ljubomora?
Ono kad želiš Oktaviju ali moraš da kupiš Stilo JTD.

objektivno

pre 2 godine

@Djunta

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega. O ostaloj opremi, razlici o tome sta pokriva garancija u Srbiji a sta u Nemackoj da i ne pricamo. A postoji internet, i takav odnos prema kupcima se ne moze sakriti.

DC

pre 2 godine

@Manje subjektivnosti: To ne mora da ima bilo kakve veze sa time da li je neko Vagenovac ili ne. Izuzetan test za one koji malo vise putuju pa ih na destinaciji ceka rent-a-car je koliko je vremena potrebno da se upoznaju i snadju sa autom u koji do tada nisu imali prilike da sednu. Ako te saceka bilo sta iz VW grupe, treba ti par minuta jer je sve tamo gde ocekujes, upravo kako kaze voditelj, a ako te saceka recimo Citroen C4 Grand Picasso kao mene pre par meseci, posle par dana odustanes od trazenja i koriscenja bilo cega osim osnovnih funkcija koje su ti potrebne za voznju. To naravno moze da bude i mana jer onda takodje za neki auto mozes reci da nema nista karakteristicno i prepoznatljivo. Meni konkretno je prihvatljiv, cak i pozeljan odredjen nivo ekscentricnosti kao npr truba na prekidacu za zmigavce kao kod starijih francuza, kljuc pored menjaca kao na Saabu i slicno. Komplikacije samo radi komplikacija tipa gore pomenuti Citroen su ipak malo previse.

Picopevac

pre 2 godine

Odličan auto za naše akadžije po firmama,čvrst,dugotrajan i neudoban.Sedište ko da je od hrastovine.Vozio sam 1.2tsi 90 limuz, ide fino, meni se motor svidja.Ima u firmi i sa 220k ide još lepo.Prtljažnik ogroman.

BDj

pre 2 godine

Imali kao porodično vozilo baš ovakvog Rapida 4 godine, 1.6 dizel, 4 cilindra, 116 ks.
Bili smo vrlo zadovoljni što se pouzdanosti i gradske upotrebljivosti tiče, najveća zamerka je bila odsustvo tempomata i naslona za ruku, što znači da nije baš za put. Bilo je slučajeva kada smo išli i 1000 km dnevo, bez problema, naravno uz ove zamerke.
Na kraju je supruga sa ćerkom imala saobraćajku, i tu je se auto dobro pokazao, na sreću svi ostali nepovređeni.
Auto je klasičan "koliko para - toliko muzike" automobil

ambiš'n robijaš

pre 2 godine

Jedan od izuzetno retkih testova u kome je ovaj tester bio realan u pohvalama. Vidi se da je dugo posedovao baš ova kola i da su mu se zgadila i da je to bio jedini razlog što ih je prodao. Jer, tu malo šta ima da se pohvali. U enterijeru ovog vozila proradiće vam prijatne emocije jednako kao i kada biste legli u (regresirani) mrtvački sanduk. Ta sumornost enterijera, koja budi depresiju i sluti na baš skori kraj života, to je realni problem mnogih ( srpskih) škoda, koji, naravno, nećete imati ako sednete u oktaviju od barem 30 hiljada, superba od najmanje 35 hiljada ili u Kodiaqa od 45 hiljada. Ali, ako izaberete jeftinije ... Suicid u najavi. Ja godinama sedam u jednu i svaki dan se prosto borim da ne dignem ruku na sebe ...
Po mnogo čemu škode ne da nisu loše, već su odlične, jer je to klasičan VW. I valja kao i svaki VW. Ali, standardna oprema škoda za tržište Srbije i taj ugodjaj u enterijeru u većini (srpskih) verzija, to je zaista teška tragedija. I ko ima novaca da pri kupovini uloži u opcionale u vrednosti kao da kupuje BMW ili mečku, od mene topla preporuka za škodu. Inače, razmislite dobro, da li zaista imate želudac za to i šta će vam biti životna protivteža za onu depresiju koju (srpska standardno opremljena) škoda generiše u većini paketa opreme.

Miloš_NS

pre 2 godine

Irazito nekvalitetna izrada, loša izolacija, tvrda plastika, tesan i neudoban, trocilindraši nepodnošljivo bučni itd. Ukratko - Škoda Rapid je automobil za izbegavanje.

Djorke

pre 2 godine

Imao sam prilike da ga provozam 4-5dana, onog najslabijeg benzinca (mislim 1.2 ili tako nešto).

Šta znam - za te pare to je valjda to, ne treba imati nerealna očekivanja. Deluje vagenovski čvrst, razumno upravljiv, tih do nekih 110 dok preko toga dopire u kabinu pojačan (meni neprijatan) zvuk ... benzinac relativno "kilav" ali nije trošio mnogo, od opreme je imao volan sa sirenom i to je odprilike to.

Djunta

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.

Manje subjektivnosti.

pre 2 godine

Kako sam i pretpostavio na osnovu ranijih testova, gospodin koji vodi emisiju je Vagenovac.
To naravno ne bi bio problem da gospodin ergonomiju svakog automobila instiktivo ne poredi sa VW grupacijom. Kada se vozi Škodom, Audijem, Pastom...njemu je "sve na svome mestu", kada vozi druge automobile onda mu je ručica za otvaranje vrata na "čudnom mestu" i tome slično.
Gospodine, to što ste Vi navikli da određeni prekidači budu na određenom mestu ne znači da je Bog tako predvideo već je odluka inženjera i stvar navike!

Djorke

pre 2 godine

Imao sam prilike da ga provozam 4-5dana, onog najslabijeg benzinca (mislim 1.2 ili tako nešto).

Šta znam - za te pare to je valjda to, ne treba imati nerealna očekivanja. Deluje vagenovski čvrst, razumno upravljiv, tih do nekih 110 dok preko toga dopire u kabinu pojačan (meni neprijatan) zvuk ... benzinac relativno "kilav" ali nije trošio mnogo, od opreme je imao volan sa sirenom i to je odprilike to.

Pantelija

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 1. mart 2022 09:14)

Zato jer su to mahom sluzbena vozila koja su uzimana u osnovnoj opremi, sa najlosijim motorom a potom jos dodatno oguljena za nase trziste.

ambiš'n robijaš

pre 2 godine

Jedan od izuzetno retkih testova u kome je ovaj tester bio realan u pohvalama. Vidi se da je dugo posedovao baš ova kola i da su mu se zgadila i da je to bio jedini razlog što ih je prodao. Jer, tu malo šta ima da se pohvali. U enterijeru ovog vozila proradiće vam prijatne emocije jednako kao i kada biste legli u (regresirani) mrtvački sanduk. Ta sumornost enterijera, koja budi depresiju i sluti na baš skori kraj života, to je realni problem mnogih ( srpskih) škoda, koji, naravno, nećete imati ako sednete u oktaviju od barem 30 hiljada, superba od najmanje 35 hiljada ili u Kodiaqa od 45 hiljada. Ali, ako izaberete jeftinije ... Suicid u najavi. Ja godinama sedam u jednu i svaki dan se prosto borim da ne dignem ruku na sebe ...
Po mnogo čemu škode ne da nisu loše, već su odlične, jer je to klasičan VW. I valja kao i svaki VW. Ali, standardna oprema škoda za tržište Srbije i taj ugodjaj u enterijeru u većini (srpskih) verzija, to je zaista teška tragedija. I ko ima novaca da pri kupovini uloži u opcionale u vrednosti kao da kupuje BMW ili mečku, od mene topla preporuka za škodu. Inače, razmislite dobro, da li zaista imate želudac za to i šta će vam biti životna protivteža za onu depresiju koju (srpska standardno opremljena) škoda generiše u većini paketa opreme.

Manje subjektivnosti.

pre 2 godine

Kako sam i pretpostavio na osnovu ranijih testova, gospodin koji vodi emisiju je Vagenovac.
To naravno ne bi bio problem da gospodin ergonomiju svakog automobila instiktivo ne poredi sa VW grupacijom. Kada se vozi Škodom, Audijem, Pastom...njemu je "sve na svome mestu", kada vozi druge automobile onda mu je ručica za otvaranje vrata na "čudnom mestu" i tome slično.
Gospodine, to što ste Vi navikli da određeni prekidači budu na određenom mestu ne znači da je Bog tako predvideo već je odluka inženjera i stvar navike!

Mad Max

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Kasa bi u Nemackoj prodavali Skode kakve prodaju kod nas horski bi je pljuvali.

vozač dužih relacija

pre 2 godine

Kao i kod svih Škoda (do ove poslednje generacije), sedišta su dugotrajna ali tvrda i neudobna, tako da je razlika u ukočenosti nakon neke vožnje od 4-5 sati, u odnosu na bilo šta van VW grupacije, prilično izražena.
To dobro znam pošto, paralelno sa još nekim vozilima, sam vozio/vozim i dalje Oktavije poslednje tri generacije (počev od 2014. godišta), i samo se ova poslednja generacija drastično razlikuje u tom segmentu (kao i u svemu ostalom - potpuno druga klasa auta).
Za one koji u svakodnevnom životu ne prelaze mnogo (i možda samo 1-2 puta godišnje treba da prežive neki duži put na odmor), Škodina nesporna pouzdanost (uz gotovo uvek najveći prtljažnik u klasi) je verovatno sasvim dovoljna, ali drugima, kojima u automobilu, kao i samoj vožnji treba još nešto (pri tome ne mislim na iskompleksirane), to jednostavno nije dovoljno. Treba samo biti realan, i prihvatiti činjenicu da postoje ljudi koji automobilom godišnje prelaze i 40-60.000 km, tako da njihov pogled na automobile (kao ni potrebe u vožnji istih) nikako ne može biti isti kao kod onih koji prelaze 10-20.000 km. To važi za obe grupe vozača, i mislim da bi bilo lepo i to istaći pri pisanju komentara, a ne samo komentarisati nešto u stilu kanturina ovo, kanturina ono, ukoliko nekome samo i treba jednostavno/pouzdano/jeftino prevozno sredstvo od ne toliko udaljenih tačaka A i B.

Pera

pre 2 godine

Ja sam se 2015. ozbiljno zagrejao za Rapid, ali kad sam proverio cene brzo sam se ohladio. Na kraju sam kupio Megane Mk3 Grandtour koji je ipak platforma vise u odnosu na VW polo koji je osnova za Rapid.

Djunta

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.

Miloš_NS

pre 2 godine

Irazito nekvalitetna izrada, loša izolacija, tvrda plastika, tesan i neudoban, trocilindraši nepodnošljivo bučni itd. Ukratko - Škoda Rapid je automobil za izbegavanje.

Picopevac

pre 2 godine

Odličan auto za naše akadžije po firmama,čvrst,dugotrajan i neudoban.Sedište ko da je od hrastovine.Vozio sam 1.2tsi 90 limuz, ide fino, meni se motor svidja.Ima u firmi i sa 220k ide još lepo.Prtljažnik ogroman.

objektivno

pre 2 godine

@Djunta

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega. O ostaloj opremi, razlici o tome sta pokriva garancija u Srbiji a sta u Nemackoj da i ne pricamo. A postoji internet, i takav odnos prema kupcima se ne moze sakriti.

BDj

pre 2 godine

Imali kao porodično vozilo baš ovakvog Rapida 4 godine, 1.6 dizel, 4 cilindra, 116 ks.
Bili smo vrlo zadovoljni što se pouzdanosti i gradske upotrebljivosti tiče, najveća zamerka je bila odsustvo tempomata i naslona za ruku, što znači da nije baš za put. Bilo je slučajeva kada smo išli i 1000 km dnevo, bez problema, naravno uz ove zamerke.
Na kraju je supruga sa ćerkom imala saobraćajku, i tu je se auto dobro pokazao, na sreću svi ostali nepovređeni.
Auto je klasičan "koliko para - toliko muzike" automobil

jo

pre 2 godine

Kad vidim ovaj tamno sivi enterijer, sedista od neke tkanine koja se ne moze drugacije opisati nego- najjeftinija moguca pa onda klima sa prekidacima iz '70te,ratkapne- stvarno ne vidim svrhu ovog auta. Vrhunac je sve to, pa jos sluzbeni, prljav i pun opusaka od cigareta!!! Cak i jeftina Dacija ima vise nekog 'smeka' od najjeftinijih Skoda, nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za. prevoz od A do B bolji je Punto 100x...U nekoj visoj i srednjoj opremi cena ovog auta dobrano zalazi u teren 308, Megana, cak i (bratskog) Golfa a u osnovnim paketima nije ni za sta drugo nego za sluzbenu upotrebu- kad se mora- nije ni cudo sto su ga ukinuli!!!

Veliki brat

pre 2 godine

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega.
(objektivno, 1. mart 2022 12:21)

Može biti, drugaru neki rođak još pre 15 godina dovezao Astru iz Nemačke, proizvedena 2001. godine, ima 4 (slovima: ČETIRI) vazdušna jastuka, dva napred (volan i ispred suvozača), a dva ima bočno u naslonima sedišta.

Međutim, treba imati u vidu i kakve su cene u Srbiji. Recimo, jedna firma je Rapid sa 1.6tdi i podizačima napred uz 5-6 Fabia dobijala po ceni 9.999 evra (doduše pre nekih 5-6 godina), ja koliko se sećam, ni Fabia sa tdi motorom nije mogla da se kupi ispod 12.000 evra, a kamoli Rapid za 10.000. Koliko god da je auto bio "klot" što se tiče opreme, bio je poprilično ispod cene. Zato se i prodavao.
A privatno, retko ko normalan će platiti cenu prema zvaničnom cenovniku, ma koliko da ga nakrcaju opremom.

DC

pre 2 godine

@Manje subjektivnosti: To ne mora da ima bilo kakve veze sa time da li je neko Vagenovac ili ne. Izuzetan test za one koji malo vise putuju pa ih na destinaciji ceka rent-a-car je koliko je vremena potrebno da se upoznaju i snadju sa autom u koji do tada nisu imali prilike da sednu. Ako te saceka bilo sta iz VW grupe, treba ti par minuta jer je sve tamo gde ocekujes, upravo kako kaze voditelj, a ako te saceka recimo Citroen C4 Grand Picasso kao mene pre par meseci, posle par dana odustanes od trazenja i koriscenja bilo cega osim osnovnih funkcija koje su ti potrebne za voznju. To naravno moze da bude i mana jer onda takodje za neki auto mozes reci da nema nista karakteristicno i prepoznatljivo. Meni konkretno je prihvatljiv, cak i pozeljan odredjen nivo ekscentricnosti kao npr truba na prekidacu za zmigavce kao kod starijih francuza, kljuc pored menjaca kao na Saabu i slicno. Komplikacije samo radi komplikacija tipa gore pomenuti Citroen su ipak malo previse.

Ukus Srbijanskog naroda

pre 2 godine

Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Ljubomora?
Ono kad želiš Oktaviju ali moraš da kupiš Stilo JTD.

Dragan Nis

pre 2 godine

nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za...
(jo, 1. mart 2022 13:04)

Nije mi jasno o čemu Vi pišete?
Svi proizvodjači za klasu iznad Rapida (Golf klasa) za ulazne motore imaju 3 i 4-oro cilindrične motore sa 1000 do 1200cm3. Pežo, Citroen, Opel, Fiat 3-cilndrični od 1200cm3 sa 110ks i 130ks, Renault 4-cilindrični od 1000cm3 sa 115ks, Kia/Hyndai takodje 3 cilndra od 1000cm i 100 i 120 ks, Ford takodje 3 cilindra sa 100 i 125ks.

nn

pre 2 godine

Što se mene tiče, pamtim ga po tome što neudobniji auto nisam vozio. Ostalo mi je sve nekako bilo u senci toga. Ispadaju bubrezi kad naletiš na malo ozbiljniju neravninu.

Vladimir Paunović

pre 2 godine

2020 Kupio Rapid sedan Monte Carlo 1.6 dizel iz Francuske. Godina proizvodnje 2015. I spolja i iznutra mala Octavia.

Veoma dobar i pouzdan. Ponovo bih napravio isti izbor.

Mare

pre 2 godine

Vozim rapida u elegance paketu opreme i odlican je auto. Potpuno je drugaciji dozivljaj voziti njega. Nije me sramota i uzivam u voznji i naravno da mi nije bilo zao da dam svoj novac za njega, jer nisam mogao bas dosta toga boljeg da kupim za taj novac. Kupljen je polovan i povoljno sam prosao. Da ne kazem da takav prostor konkurencija ne nudi u klasi. Klot verzija jeste siromasna, ali to ne znaci da je kompletan auto smece.

Dragan Nis

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...
(jo, 2. mart 2022 01:46)

Suština je u tome da nisu problem 3 cilindra (kad ih koristi i klasa auta iznad, čak i za prva dva nivou snage), nego ostalo što ste naveli.

Tako da onda nema razloga da pljujete i na činjenicu da ima 3 cilindra. To je bila poenta mog komentara.

Pozdrav

jo

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...

Ukus Srbijanskog naroda

pre 2 godine

Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Ljubomora?
Ono kad želiš Oktaviju ali moraš da kupiš Stilo JTD.

Djunta

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.

jo

pre 2 godine

Kad vidim ovaj tamno sivi enterijer, sedista od neke tkanine koja se ne moze drugacije opisati nego- najjeftinija moguca pa onda klima sa prekidacima iz '70te,ratkapne- stvarno ne vidim svrhu ovog auta. Vrhunac je sve to, pa jos sluzbeni, prljav i pun opusaka od cigareta!!! Cak i jeftina Dacija ima vise nekog 'smeka' od najjeftinijih Skoda, nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za. prevoz od A do B bolji je Punto 100x...U nekoj visoj i srednjoj opremi cena ovog auta dobrano zalazi u teren 308, Megana, cak i (bratskog) Golfa a u osnovnim paketima nije ni za sta drugo nego za sluzbenu upotrebu- kad se mora- nije ni cudo sto su ga ukinuli!!!

Manje subjektivnosti.

pre 2 godine

Kako sam i pretpostavio na osnovu ranijih testova, gospodin koji vodi emisiju je Vagenovac.
To naravno ne bi bio problem da gospodin ergonomiju svakog automobila instiktivo ne poredi sa VW grupacijom. Kada se vozi Škodom, Audijem, Pastom...njemu je "sve na svome mestu", kada vozi druge automobile onda mu je ručica za otvaranje vrata na "čudnom mestu" i tome slično.
Gospodine, to što ste Vi navikli da određeni prekidači budu na određenom mestu ne znači da je Bog tako predvideo već je odluka inženjera i stvar navike!

Miloš_NS

pre 2 godine

Irazito nekvalitetna izrada, loša izolacija, tvrda plastika, tesan i neudoban, trocilindraši nepodnošljivo bučni itd. Ukratko - Škoda Rapid je automobil za izbegavanje.

ambiš'n robijaš

pre 2 godine

Jedan od izuzetno retkih testova u kome je ovaj tester bio realan u pohvalama. Vidi se da je dugo posedovao baš ova kola i da su mu se zgadila i da je to bio jedini razlog što ih je prodao. Jer, tu malo šta ima da se pohvali. U enterijeru ovog vozila proradiće vam prijatne emocije jednako kao i kada biste legli u (regresirani) mrtvački sanduk. Ta sumornost enterijera, koja budi depresiju i sluti na baš skori kraj života, to je realni problem mnogih ( srpskih) škoda, koji, naravno, nećete imati ako sednete u oktaviju od barem 30 hiljada, superba od najmanje 35 hiljada ili u Kodiaqa od 45 hiljada. Ali, ako izaberete jeftinije ... Suicid u najavi. Ja godinama sedam u jednu i svaki dan se prosto borim da ne dignem ruku na sebe ...
Po mnogo čemu škode ne da nisu loše, već su odlične, jer je to klasičan VW. I valja kao i svaki VW. Ali, standardna oprema škoda za tržište Srbije i taj ugodjaj u enterijeru u većini (srpskih) verzija, to je zaista teška tragedija. I ko ima novaca da pri kupovini uloži u opcionale u vrednosti kao da kupuje BMW ili mečku, od mene topla preporuka za škodu. Inače, razmislite dobro, da li zaista imate želudac za to i šta će vam biti životna protivteža za onu depresiju koju (srpska standardno opremljena) škoda generiše u većini paketa opreme.

jo

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...

Mare

pre 2 godine

Vozim rapida u elegance paketu opreme i odlican je auto. Potpuno je drugaciji dozivljaj voziti njega. Nije me sramota i uzivam u voznji i naravno da mi nije bilo zao da dam svoj novac za njega, jer nisam mogao bas dosta toga boljeg da kupim za taj novac. Kupljen je polovan i povoljno sam prosao. Da ne kazem da takav prostor konkurencija ne nudi u klasi. Klot verzija jeste siromasna, ali to ne znaci da je kompletan auto smece.

Vladimir Paunović

pre 2 godine

2020 Kupio Rapid sedan Monte Carlo 1.6 dizel iz Francuske. Godina proizvodnje 2015. I spolja i iznutra mala Octavia.

Veoma dobar i pouzdan. Ponovo bih napravio isti izbor.

DC

pre 2 godine

@Manje subjektivnosti: To ne mora da ima bilo kakve veze sa time da li je neko Vagenovac ili ne. Izuzetan test za one koji malo vise putuju pa ih na destinaciji ceka rent-a-car je koliko je vremena potrebno da se upoznaju i snadju sa autom u koji do tada nisu imali prilike da sednu. Ako te saceka bilo sta iz VW grupe, treba ti par minuta jer je sve tamo gde ocekujes, upravo kako kaze voditelj, a ako te saceka recimo Citroen C4 Grand Picasso kao mene pre par meseci, posle par dana odustanes od trazenja i koriscenja bilo cega osim osnovnih funkcija koje su ti potrebne za voznju. To naravno moze da bude i mana jer onda takodje za neki auto mozes reci da nema nista karakteristicno i prepoznatljivo. Meni konkretno je prihvatljiv, cak i pozeljan odredjen nivo ekscentricnosti kao npr truba na prekidacu za zmigavce kao kod starijih francuza, kljuc pored menjaca kao na Saabu i slicno. Komplikacije samo radi komplikacija tipa gore pomenuti Citroen su ipak malo previse.

Mad Max

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 01. mart 2022 09:14)

Kasa bi u Nemackoj prodavali Skode kakve prodaju kod nas horski bi je pljuvali.

Pantelija

pre 2 godine

Hvata me strah i jeza kada trebam da citam srpske komentare o Skodi. Zivim 20 godina u Nemackoj i jos ni od koga nisam cuo nesto lose o Skodi. A kod nas pljuvachina bez prestanka. Ne znam odakle tolika razlika u iskustvima.
(Djunta, 1. mart 2022 09:14)

Zato jer su to mahom sluzbena vozila koja su uzimana u osnovnoj opremi, sa najlosijim motorom a potom jos dodatno oguljena za nase trziste.

Dragan Nis

pre 2 godine

nikako mi nece biti jasno ko da pare na tako nesto sa tri cilindra- pa za...
(jo, 1. mart 2022 13:04)

Nije mi jasno o čemu Vi pišete?
Svi proizvodjači za klasu iznad Rapida (Golf klasa) za ulazne motore imaju 3 i 4-oro cilindrične motore sa 1000 do 1200cm3. Pežo, Citroen, Opel, Fiat 3-cilndrični od 1200cm3 sa 110ks i 130ks, Renault 4-cilindrični od 1000cm3 sa 115ks, Kia/Hyndai takodje 3 cilndra od 1000cm i 100 i 120 ks, Ford takodje 3 cilindra sa 100 i 125ks.

Picopevac

pre 2 godine

Odličan auto za naše akadžije po firmama,čvrst,dugotrajan i neudoban.Sedište ko da je od hrastovine.Vozio sam 1.2tsi 90 limuz, ide fino, meni se motor svidja.Ima u firmi i sa 220k ide još lepo.Prtljažnik ogroman.

BDj

pre 2 godine

Imali kao porodično vozilo baš ovakvog Rapida 4 godine, 1.6 dizel, 4 cilindra, 116 ks.
Bili smo vrlo zadovoljni što se pouzdanosti i gradske upotrebljivosti tiče, najveća zamerka je bila odsustvo tempomata i naslona za ruku, što znači da nije baš za put. Bilo je slučajeva kada smo išli i 1000 km dnevo, bez problema, naravno uz ove zamerke.
Na kraju je supruga sa ćerkom imala saobraćajku, i tu je se auto dobro pokazao, na sreću svi ostali nepovređeni.
Auto je klasičan "koliko para - toliko muzike" automobil

objektivno

pre 2 godine

@Djunta

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega. O ostaloj opremi, razlici o tome sta pokriva garancija u Srbiji a sta u Nemackoj da i ne pricamo. A postoji internet, i takav odnos prema kupcima se ne moze sakriti.

Pera

pre 2 godine

Ja sam se 2015. ozbiljno zagrejao za Rapid, ali kad sam proverio cene brzo sam se ohladio. Na kraju sam kupio Megane Mk3 Grandtour koji je ipak platforma vise u odnosu na VW polo koji je osnova za Rapid.

nn

pre 2 godine

Što se mene tiče, pamtim ga po tome što neudobniji auto nisam vozio. Ostalo mi je sve nekako bilo u senci toga. Ispadaju bubrezi kad naletiš na malo ozbiljniju neravninu.

Djorke

pre 2 godine

Imao sam prilike da ga provozam 4-5dana, onog najslabijeg benzinca (mislim 1.2 ili tako nešto).

Šta znam - za te pare to je valjda to, ne treba imati nerealna očekivanja. Deluje vagenovski čvrst, razumno upravljiv, tih do nekih 110 dok preko toga dopire u kabinu pojačan (meni neprijatan) zvuk ... benzinac relativno "kilav" ali nije trošio mnogo, od opreme je imao volan sa sirenom i to je odprilike to.

Veliki brat

pre 2 godine

To sto se prodaje u Nemackoj je potpuno drugaciji automobil od onoga sto prodaju u Srbiji. U Srbiji im je oprema toliko ocerupana da ces npr tesko naci rapid sa vise od dva erbega.
(objektivno, 1. mart 2022 12:21)

Može biti, drugaru neki rođak još pre 15 godina dovezao Astru iz Nemačke, proizvedena 2001. godine, ima 4 (slovima: ČETIRI) vazdušna jastuka, dva napred (volan i ispred suvozača), a dva ima bočno u naslonima sedišta.

Međutim, treba imati u vidu i kakve su cene u Srbiji. Recimo, jedna firma je Rapid sa 1.6tdi i podizačima napred uz 5-6 Fabia dobijala po ceni 9.999 evra (doduše pre nekih 5-6 godina), ja koliko se sećam, ni Fabia sa tdi motorom nije mogla da se kupi ispod 12.000 evra, a kamoli Rapid za 10.000. Koliko god da je auto bio "klot" što se tiče opreme, bio je poprilično ispod cene. Zato se i prodavao.
A privatno, retko ko normalan će platiti cenu prema zvaničnom cenovniku, ma koliko da ga nakrcaju opremom.

vozač dužih relacija

pre 2 godine

Kao i kod svih Škoda (do ove poslednje generacije), sedišta su dugotrajna ali tvrda i neudobna, tako da je razlika u ukočenosti nakon neke vožnje od 4-5 sati, u odnosu na bilo šta van VW grupacije, prilično izražena.
To dobro znam pošto, paralelno sa još nekim vozilima, sam vozio/vozim i dalje Oktavije poslednje tri generacije (počev od 2014. godišta), i samo se ova poslednja generacija drastično razlikuje u tom segmentu (kao i u svemu ostalom - potpuno druga klasa auta).
Za one koji u svakodnevnom životu ne prelaze mnogo (i možda samo 1-2 puta godišnje treba da prežive neki duži put na odmor), Škodina nesporna pouzdanost (uz gotovo uvek najveći prtljažnik u klasi) je verovatno sasvim dovoljna, ali drugima, kojima u automobilu, kao i samoj vožnji treba još nešto (pri tome ne mislim na iskompleksirane), to jednostavno nije dovoljno. Treba samo biti realan, i prihvatiti činjenicu da postoje ljudi koji automobilom godišnje prelaze i 40-60.000 km, tako da njihov pogled na automobile (kao ni potrebe u vožnji istih) nikako ne može biti isti kao kod onih koji prelaze 10-20.000 km. To važi za obe grupe vozača, i mislim da bi bilo lepo i to istaći pri pisanju komentara, a ne samo komentarisati nešto u stilu kanturina ovo, kanturina ono, ukoliko nekome samo i treba jednostavno/pouzdano/jeftino prevozno sredstvo od ne toliko udaljenih tačaka A i B.

Dragan Nis

pre 2 godine

DraganNis- vidim da vam nije jasno, jer ste sustinu komentara zapostavili a izvukli ovu jednu recenicu- sustina komentara, da je Rapid los, nekvalitetan, skup auto za ono sto pruza i kao takav pogodan za sluzbeni- sto vecina i jeste!
Kretanja u autoindustriji i 'downsizing', zbog cega svi nude male (turbo) motore, sasvim su druga tema...tako da vidim da Vam dosta stvari nije jasno...
(jo, 2. mart 2022 01:46)

Suština je u tome da nisu problem 3 cilindra (kad ih koristi i klasa auta iznad, čak i za prva dva nivou snage), nego ostalo što ste naveli.

Tako da onda nema razloga da pljujete i na činjenicu da ima 3 cilindra. To je bila poenta mog komentara.

Pozdrav