Aktuelno 9

28.03.2024.

11:52

Unapređen popularni SUV, evo šta je sve novo FOTO

Otkako se pre 20 godina pojavio na tržištu, Hyundai Tucson je osvojio srca evropskih kupaca i postao jedan od najpopuranijih u svojoj klasi širom Kontinenta.

Izvor: B92

Unapređen popularni SUV, evo šta je sve novo FOTO
Hyundai

Podeli:

Samo u 2023. godini u Evropi je registrovano 158.056 jedinica ovog kompaktnog SUV-a, što predstavlja značajan rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu.

Do marta 2024. godine, 746.836 jedinica sadašnje četvrte generacije modela Tucson proizvedeno je za Evropu u Češkoj i izvezeno u 60 zemalja od kojih su neke izvan Starog kontinenta. Tri najveća tržišta za Tucson u Evropi su Nemačka, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Hyundai

Hyundai predstavlja novu generaciju svog najprodavanijeg automobila koji se može pohvaliti nizom poboljšanja, uključujući osveženi dizajn, inovativnu tehnologiju, asortiman pogonskih agregata koji bolje odražava potrebe kupaca i poboljšani celokupni paket opreme.

Sa prednje strane, prepoznatljiv dizajn "krila anđela" je ponovo osmišljen sa većim dnevnim svetlima.

Hyundai

SUV se takođe može pohvaliti obnovljenom linijom alu felni, a u ponudi je i pet novih boja spoljašnjosti.

Varijanta N linije ostaje sportska, uključujući namenski dizajn prednjeg i zadnjeg branika, redizajniranu rešetku, ista dnevna svetla kao i osnovni model, N Line 19” alu felne, lukove točkova i pragove u boji karoserije.

Redizajniran enterijer

U unutrašnjosti, novi Tucson nudi unapređenu udobnost i praktičnost, uvodeći niz ažuriranja u cilju poboljšanja komfora u automobilu, kako za za vozača, tako i za putnike.

Pored sedišta i centralnih panela vrata, unutrašnjost je potpuno redizajnirana, uključujući instrument tablu, centralnu konzolu, volan i središnji naslon za ruke.

Hyundai

Od redizajniranog volana do dvostrukih zakrivljenih 12,3-inčnih ekrana instrument table i infotejnmenta svaki detalj je pažljivo redizajniran.

Dvostruka automatska kontrola temperature kabine takođe je dobila novi displej.

Hyundai

Sedišta su promenjena sa novom šarom i novim materijalima (kombinacija tkanine i kože). Za kupce koji traže više prilagođavanja, Tucson nudi novi paket boja za unutrašnjost, dok Tucson N Line donosi sopstveni set karakteristika unutrašnjosti, kao što su crveni šavovi.

Tu su i detalji poput crvenog prstena oko dugmeta za start/stop motora i antilop i kožnih obloga u crnoj boji.

Hyundai

Kompanija je opremila novi Tucson mnogim inovativnim karakteristikama.

Na primer, održavanje i ažuriranje softvera je olakšano, zahvaljujući tehnologiji elektronske kontrole koja omogućava OTA (Over-the-Air) nadogradnju.

Ovo poboljšava korisničko iskustvo tako što obezbeđuje da je vozilo uvek opremljeno najnovijim softverom. Pored toga, OTA pruža pristup funkcijama na zahtev (FOD) i najnovijim navigacionim i infotejnment mogućnostima.

Hyundai

Sa dvostrukim zakrivljenim ekranima od 12,3 inča koji integrišu funkcije instrument table i infotejnmenta, Tucson nudi i intuitivan i unapređen interfejs.

Takođe, 12-inčni projekcioni Head-Up displej (HUD) dodatno poboljšava iskustvo vožnje, pružajući najrelevantnije informacije direktno u vidokrugu vozača kako bi se smanjilo ometanje.

Hyundai

Kasnije ove godine, Tucson će dobiti i opciju Hyundai Digital Key 2.0, koja uključuje Ultra-Wide Band.

Ova napredna tehnologija digitalnih ključeva eliminiše potrebu za tradicionalnim ključevima, omogućavajući vlasniku da Tucson otključa sa nekoliko metara udaljenosti i pokrene bez postavljanja pametnog telefona na podlogu za bežično punjenje.

Hyundai

Rear Occupant Alert (ROA) sa radarom je idealan za porodice. Tehnologija upozorava vozača kada se detektuje kretanje ili disanje nakon izlaska iz automobila, čime se sprečava mogućnost da deca ostanu sama u automobilu.

U oblasti bezbednosti, novi Tucson ide iznad i dalje kako bi zaštitio svoje putnike. Ističe se svojim naprednim sistemima za pomoć vozaču (ADAS), uključujući kontrolu stabilnosti pri bočnom vetru (CWC), koji se suprotstavlja jakim vetrovima pri velikim brzinama vožnje primenom delimične kontrole kočenja i upravljanja, poboljšavajući stabilnost vozila.

Hyundai

Pored ažuriranog ADAS-a, Tucson sada uključuje USB C-tip povezivanja. Prepoznajući sve veću rasprostranjenost i efikasnost USB-C portova, Hyundai je prihvatio ovaj standard kako bi ponudio brži prenos podataka i opcije punjenja, savršene za različite uređaje.

Izbor između četiri tipa motora

Automobil je dostupan sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i kao laki hibrid, klasičan hibrid i plug-in hibrid.

Jedan značajan dodatak Tucson liniji je uvođenje plug-in hibridne varijante sa pogonom na dva točka koja dolazi kasnije ove godine.

Hyundai

Da bi promovisao vožnju bez emisija, Hyundai je predstavio drugu generaciju režima vožnje u zelenoj zoni, funkciju "geofencing" koja je ekskluzivna za plug-in hibridnu varijantu.

Ova najsavremenija funkcija omogućava varijanti da neprimetno pređe na čisto električni rad pri ulasku u određene zone sa niskom emisijom ili u oblasti sa ograničenom emisijom.

Hyundai

Hibridne i plug-in hibridne varijante nude "Paddle Regenerative Braking" režim kada se vozi u ECO modu.

Ovo omogućava vozaču da podesi intenzitet regenerativnog kočenja koristeći polugice na volanu, obezbeđujući tri nivoa kontrole usporavanja za uštedu goriva.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: