Aktuelno 13

25.03.2024.

16:45

Minut nepažnje, i odoše točkovi: Poznati turistički grad muku muči sa lopovima VIDEO

U srcu Italije, u Milanu, neobičan fenomen se širi "brzinom svetlosti".

Izvor: Jutarnji list

Minut nepažnje, i odoše točkovi: Poznati turistički grad muku muči sa lopovima VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ulicama Milana voze se neki od najekskluzivnijih automobila na tržištu, što je impresivno, ali je istovremeno i magnet je to za one sa ne tako dobrim namerama.

Od prošle godine, naime, luksuzni automobili u Milanu, postali su glavna meta grupa specijalizovanih za brze i precizne krađe.

Ne samo da "operišu" u perifernim područjima, već su svoje delovanje proširili i na sam centar grada, ostavljajući vlasnike i prolaznike u šoku.

Nije više ništa neobično da ostavite automobil parkiran negde na ulici, a kada dođete po njega, shvatite da mu fale, na primer, točkovi! 

Prema izveštajima, tražnja za automobilima za koje nema jeftinih delova ili komponenti koje se dugo čekaju porasla je za 30% na početku prošle godine, a trend se, nažalost, nastavio.

Najtraženiji delovi uključuju točkove, svetla, katalizatore, volane i infotainment sisteme, koji nestaju začas. Ovaj porast krađa "usred bela dana" podstaknut je rastućim cenama rezervnih delova i, naravno, bujanjem crnog tržišta autodelova.

Zapanjujuće je saznanje, tako, da je Milano prošle godine postao italijanski grad s najviše prijava krađa vozila.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da postoji značajan broj mehaničara i radnji rezervnih delova koji posluju sa komponentama "upitnog porekla".

Prednost koju nude ovi "paralelni" delovi jeste znatno niža cena u poređenju sa legalnim proizvodima, ali ova praksa dovodi do veće količine nesigurnih vozila na putevima i nanosi štetu legitimnim poslovnim subjektima.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: