Aktuelno 4

24.03.2024.

17:45

Cupra stiže na američko tržište

Pored Formentora na struju, još jedan, veći električni SUV koji treba da stigne u SAD biće sklapan u Severnoj Americi.

Izvor: B92

Autor: Nenad Ćosić

Nenad Ćosić
Cupra stiže na američko tržište
Cupra

Podeli:

Seat je održao godišnju konferenciju za štampu, i iako to možda ne izgleda relevantno za Sjedinjene Države, zapravo jeste. Naime, njegov nekadašnji podbrend Cupra, koji se osamostalio 2018. namerava da se okuša u Severnoj Americi do kraja decenije.

Od svih brendova Volkswagen grupe koji se ne prodaju sa druge starne Atlantika, očekivalo se da ćemo u SAD najpre videti Škodu, ali umesto toga stiže Cupra.

Plan je da se predstavi potpuno električna verzija Formentora, iako će verovatno biti zasnovana na sledećoj generaciji tog modela. Aktuelni krosover je već star četiri godine, tako da bi ozbiljno zastareo do 2030.

Inače, Seat navodi da će fejslift postojećeg modela biti spreman za evropsko tržište u narednim nedeljama. 

Pored Formentora na struju, još jedan, veći električni SUV koji treba da stigne u SAD biće sklapan u Severnoj Americi. Seat tvrdi da će se neimenovani model proizvoditi u Meksiku.

Cupra

Izvršni direktor Seata i Cupre Vejn Grifits rekao je da će se ovi automobili prodavati kroz "novi model distribucije", ali ne ulazeći u detalje.

U međuvremenu, Seat je zauzet drugim planovima. Kompaktni hečbek/karavan Leon će proći kroz ažuriranje u narednim mesecima, dok će Ibiza i Arona imati još jedan redizajn 2025. godine.

Ateca kompaktni krosover će nastaviti da se da se prodaje, uz određena unapređenja, uprkos tome što je na tržištu još od 2016.

Što se tiče Cupre, potpuno električni Tavascan, mehanički povezan sa Volkswagenom ID.5, biće lansiran ove godine kada ćemo videti i hibridni Terramar.

Ovaj drugi je u osnovi sestrinski model Audija Q3 sledeće generacije. Terramar će biti ponuđen sa plug-in hibridnim pogonom i praviće se u Audiovoj fabrici u Đeru u Mađarskoj zajedno sa Q3.

Sledeće godine, Raval će postati početni model brenda, kao Cuprin ekvivalent VW ID.2 električnog gradskog hečbeka.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: