Aktuelno 17

22.03.2024.

6:55

Povratak klasičnih "bubrega": Otkriven dizajn novog BMW-a FOTO

BMW poslednjih godina dosta luta sa dizajnom, da li se sada vraća korenima?

Izvor: B92

Povratak klasičnih "bubrega": Otkriven dizajn novog BMW-a FOTO
BMW

Podeli:

BMW već neko vreme najavljuje veliku električnu revoluciju. Produkcijska vozila na novoj platformi Neue Klasse su sve bliža realizaciji, o čemu svedoči i novi električni SUV koncept, Vision Neue Klasse X.

Koncept je najava serijskog SUV modela koji će zameniti aktuelni električni iX3, inače baziran na konvencionalnom X3.

BMW

U planu je da novi model u proizvodnju uđe 2025. godine, a BMW tvrdi da je ovaj SUV je značajnoj meri usklađen sa budućim serijskim vozilom.

U unutrašnjosti očekivano dominira veliki ekran multimedijalnog sistema, ali postoji i jedna novina. Naime, ovaj automobil će imati veliki head up displej koji će se u svojoj osnovi protezati celom širinom vetrobranskog stakla.

BMW

Spolja, auto prati klasičnu formu SUV-a, uz savremen dizajn. Po svemu sudeći, najavljuje i povratak znatno manjih, klasičnih BMW "bubrega" na prednjoj maski.

Očekuje se da će produkcijski Vision Neue Klasse X zameniti električni BMW iX3, dok će X3 sa benzinskim, dizel i hibridnim motorima dobiti sopstvenog naslednika.

BMW

Osnovna ideja je nova tehnologija električnog pogona i baterija. BMW najavljuje tehnologiju od 800 volti. Takođe, litijum-jonske baterije sledeće generacije biće manje i lakše, obezbediće vozilu domet vožnje od 800 km i 30 odsto brže punjenje, tvrde u bavarskom proizvođaču.

Novi koncept će biti zvanično predstavljen tokom godišnje konferencije BMW grupe, 21. aprila.

Pogledajte galeriju fotografija:

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: