Aktuelno 18

20.06.2024.

20:36

Počela kontrola vozača e-trotineta: Već otkriveno 87 prekršaja

Saobraćajna policija je u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrila ukupno 87 prekršaja, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug

Počela kontrola vozača e-trotineta: Već otkriveno 87 prekršaja
Shutterstock/Akaberka

Podeli:

Od navedenog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

MUP podseća da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Istovremeno, MUP je apelovao na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: