Aktuelno 17

20.06.2024.

8:05

Kolo sreće se okreće

Gotovo trećina vlasnika električnih vozila vratiće se na automobile koji imaju tradicionalne motore sa unutrašnjim sagrevanjem, pokazuje najnovija anketa.

Izvor: B92

Kolo sreće se okreće
Rasulov/Shutterstock

Podeli:

Prema istraživanju kompanije "McKinsey&Co", nekoliko je razloga za ovu odluku, a pre svega to su visoki troškovi vlasništva, kao i problemi sa punjenjem električnih vozila.

Ako govorimo samo o SAD, čak 46% je onih koji će se vratiti na SUS vozila, dok je na nivou celog sveta u pitanju nešto niža proporcija - 29% ispitanika je reklo da će se odreći svojih EV.

"Nisam ovo očekivao - mislio sam da ste, kad jednom kupite električni automobil, zauvek njihov kupac", rekao je za Automotive News Filip Kampšof iz kompanije koja je sprovela studiju.

Stavovi potrošača su se promenili, zaključak je istraživanja, pre svega zbog izveštavanja o Tesli i uglavnom negativnih vesti o vlasniku ove firme Ilonu Masku. 

Navodi se da će se mlađi ljudi najverovatnije vratiti na SUS automobile, ali i da tehnologija ipak stalno napreduje pa da će se u skladu sa tim i stavovi vozača menjati.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: