Aktuelno 4

08.03.2024.

18:15

Policija "trenira strogoću": Na udaru i pešaci

Pojačana kontrola saobraćaja trajaće od 11. do 17. marta.

Izvor: Tanjug

Policija "trenira strogoću": Na udaru i pešaci
veselolane/Shutterstock

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počinju od 11. marta sprovođenje međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika, nepropisne upotrebe mobilnog telefona i nepropisnog prevoza dece.

Akcija će, takođe, biti usmerena i na prekršaje koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima, saopštio je MUP.

Ova akcija, koja će trajati do 17. marta, istovremeno će se sprovoditi u 30 država koje su i članice organizacije Roadpol - Mreža saobraćajnih policija Evrope.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju saobraćajne propise, koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, da ne koriste nepropisno mobilni telefon u toku vožnje, kao i da decu prevoze bezbedno, dodaje se u saopštenju.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: