Aktuelno 4

25.04.2024.

9:35

Vozači, pažnja! Za policiju praznici ne važe – meriće brzinu 24 sata neprekidno

Šta je to Spid maraton koji saobraćajna policija priprema za 1. maj.

Izvor: Tanjug

Vozači, pažnja! Za policiju praznici ne važe – meriće brzinu 24 sata neprekidno
Shutterstock/velenjac

Podeli:

U četvrtak 25. aprila u Srbiji počinje medjunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a do 1. maja, rekao je Dejan Stević iz Uprave, koji najavljuje da će tog dana biti sprovedena i akcija 24-časovnog merenja brzine na najvažnijim putevima.

Prvomajski praznici odnose živote na putevima

"U ovom periodu, prethodne četiri godine nažalost na našim putevima je stradalo 58 učesnika u saobraćaju. Zbog toga smo se odlučili da ove godine, u ovom periodu preduzmemo sve nephodne mere sa svim materijalnim i ljudskim formacijama i zaštitimo bezbednost učesnika u saobraćaju tokom praznika", rekao je Stević za Tanjug.

On je rekao da će do 1. maja u okviru organizacije ROADPOL-a trajati akcija merenja nepropisne brzine u kojoj MUP Srbije učestvuje zajedno sa 30 evropskih policija.

Stević je precizirao da će saobraćajna policija svakoga dana angažovati sve raspoložive uredjaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uredjaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije presretačima, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policija sprema Spid maraton

U sklopu ove akcije, u sredu, 1. maja, biće realizovana akcija Spid maraton (Speed Marathon), tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa, rekao je Stević.

On je dodao da, odmah nakon završetka praznične akcije, počinje 4. Centralna akcija Uprave saobraćajne policije, usmerena na otkrivanje i svih ostalih prekršaja, a koja će trajati od 2. do 7. maja.  

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: