Aktuelno 0

22.04.2024.

20:07

BYD najavio: Stiže Ajkula, procurilo kako će da izgleda FOTO

Kineski brend BYD je objavio da će se njihov prvi elektrifikovani pikap zvati Shark ("Ajkula").

Izvor: CarScoops

BYD najavio: Stiže Ajkula, procurilo kako će da izgleda FOTO
BYD

Podeli:

Ovaj pikap imaće plug-in hibridni pogon, a trebalo bi da svetsku premijeru vidimo za koji dan u Pekingu, na sajmu automobila.

Pre zvaničnog predstavljanja u Kini, međutim, na internetu su se pojavile fotografije vozila bez kamuflaže. Navodno snimljeni u Meksiko Sitiju, ovi "špijunski snimci" pružaju najdetaljniji pogled na BYD Shark do sada.

Prednji kraj odmah privlači pažnju svetlećim detaljima, koji pomalo podsećaju na Ford F-150 Lightning. Tu su veliki farovi povezani LED trakom, dok ostatak karoserije ne odstupa mnogo od nekih drugih kamioneta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jorge Moraes (@jorgemoraes)

BYD je nedavno potvrdio dimenzije Sharka: 5.457mm x 1.971mm x 3.260mm, što znači da je veći od modela Ford Ranger i Toyota Hilux.

Potvrđeno je da će BYD Shark biti baziran na DMO Super Hybrid Off-Road platformi, i da će isporučivati oko 480 KS, uz pogon na sva četiri točka.

Shark će imati litijum-gvožđe-fosfatnu BYD Blade bateriju, a najnoviji izveštaji sugerišu da će nuditi električni domet od približno 100 km i kombinovani domet do 1.000 km.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: