Aktuelno 1

22.04.2024.

15:30

Da li će ovako izgledati novi Mercedeov rival Taycana? FOTO

Mercedes-AMG GT sa 5 vrata, kao što znamo, neće dočekati drugu generaciju.

Izvor: CarScoops

Da li će ovako izgledati novi Mercedeov rival Taycana? FOTO
Mercedes-Benz

Podeli:

Umesto toga, naslediće ga potpuno nova električna limuzina kojoj će glavni konkurent biti Porsche Taycan. Crpeći inspiraciju iz dizajna novog AMG GT, dizajner Theottle napravio je svoje viđenje toga kako bi sledeći Mercedesov model mogao da izgleda.

Osnova mu je, ironično, bio upravo Porsche Taycan, na koji je "nakalemio" mnoge elemente AMG GT kupea. Rezultat je auto koji izgleda mnogo više sportski od odlazećeg modela.

Čini se da je na ovom renderu automobil nešto niži, i ima veliku prednju rešetku koja mu ne stoji loše. 

Od tehničkih specifikacija, poznato je da će novi Mercedesov model biti biti baziran na AMG.EA arhitekturi, i da će se oslanjati  na električne motore britanske kompanije Yasa. 

Snažna električna limuzina mogla bi da isporučuje više od 1.000 KS, što znači da bi bila znatno jača od postojećeg AMG GT 4 63 S E Performance (na naslovnoj fotografiji), koji ima 832 KS.

Naravno, novom automobilu će nedostajati kultni AMG V8 zvuk, ali smo sigurni da će i dalje biti hit među kupcima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: