Aktuelno 6

20.04.2024.

13:36

Ferrari i Nevera dobili konkurenciju: U Evropi predstavljen kineski superautomobil FOTO

Kineski brend GAC predstavio je novi superautomobil Aion Hyper SSR u Milanu.

Izvor: B92

Ferrari i Nevera dobili konkurenciju: U Evropi predstavljen kineski superautomobil FOTO
GAC

Podeli:

U pitanju je model koji ima tri motora, a SSR znači "Super Sport Race", što najbolje označava čemu je namenjen, i upravo zato ima 1.208 KS i 12.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. 

GAC kaže da ovaj superautomobil, koji će, ako dođe u Evropu, biti ozbiljna konkurencija Ferrariju, Rimčevoj Neveri i drugim "teškašima", do 100 km/h stiiže za samo 1,9 sekundi. Prema testovima, baterija od 75 kWh omogućava mu domet od 506 kilometara sa jednim punjenjem.

Što se dimenzija tiče, automobil je dug 4.538 mm, širok 1.988 a visok 1.238 mm. Podatke o težini kompanija nije iznela, ali su rekli da ima karbonska vlakna na karoseriji, kočnicama i točkovima, pa bi trebalo da je relativno lagan.

Enterijer čine, pored elektronskih kontrola (manje dugmića nego kod Tesle), i veliki tačskrin dijagonale 14,6 inča, kao i displej za vozača dijagonale 8,8 inča koji se nalazi iza volana. 

Još jedna stvar zbog koje velike marke mroaju da brinu ako GAC Aion Hper SSR dođe u EVropu, jeste cena - ovaj automobil, kako prenosi sajt "Car News China", u Kini trenutno u najmoćnijoj varijanti košta "samo" 213.000 evra.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: