Aktuelno 13

20.04.2024.

10:57

Zajedničkim snagama: Kinezi i Španci oživljavaju davno ugašenu evropsku marku

Stara Nissanova fabrika u Barseloni uskoro će ponovo da proizvodi automobile.

Izvor: Kliks

Zajedničkim snagama: Kinezi i Španci oživljavaju davno ugašenu evropsku marku
Ebro

Podeli:

Predstavnici skoro zaboravljenog španskog brenda Ebro, koji je ugašen davne 1987, potpisali su ugovor sa kineskim brendom Chery o reindustrijalizaciji stare Nissanove fabrike u zoni slobodne trgovine u Barseloni.

Do sada u vlasništvu EV Motorsa, Ebrove matične kompanije, bivša Nissanova fabrika sada će praviti nove kineske automobile koji će započeti prodaju u Evropi.

To uključuje marke Omoda i Jaecco koji pripadaju grupi Chery Holding, koja će zauzvrat, kroz zajedničko ulaganje, takođe sklapati nova vozila španske marke sa kojima će Ebro debitovati na tržištu.

Ebro tako postaje prvi španski brend koji je potpisao ugovor sa kineskim proizvođačem za proizvodnju vozila u Španiji, dok će Omoda postati prvi kineski proizvođač koji će početi da pravi automobile direktno u Evropi.

Prema trenutnoj prognozi, proizvodnja prvih vozila, kako iz Omode tako i iz Ebra, započeće u poslednjem kvartalu ove godine.

Prvo vozilo preporođenog Ebra biće električni pikap sa 299 KS i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 100 kWh, koji će biti dostupan u verzijama sa pogonom na zadnje ili sva četiri točka.

Uz dužinu od 5,21 metar, širinu od 1,84 metra i visinu od 1,78 metara, očekuje se da će ovaj imati domet do 440 kilometara uz komforan prostor u kabini za smeštaj do pet putnika.

Podeli:

Tagovi

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: