Aktuelno 4

19.04.2024.

21:04

Futuristička Lancia iz olovke srednjoškolca osvojila prvo mesto FOTO

Kompanija Stellantis objavila je pobednike ovogodišnjeg "Drive for Design" takmičenja, gde su srednjoškolci dizajnirali "automobil iz snova za bilo koji Stellantisov brend 2040. godine".

Izvor: B92

Futuristička Lancia iz olovke srednjoškolca osvojila prvo mesto FOTO
Stellantis

Podeli:

Zajedničko za sva tri pobednika takmičenja je to da su dizajnirali futuristički model marke Lancia, uprkos tome što su učestvovali samo učenici iz SAD, i što je uglavnom fokus bio na markama kao što su Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, ili Fiat.

Prvo mesto osvojio je Lancia Zero koncept, koji predstavlja električni sportski automobil sa asimetričnim dizajnom, kao i sa zadnjim krilom koje ima integrisana svetla.

Drugo mesto je zauzeo liftbek koji nije dobio ime, i ne zna se mnogo o njemu ali vuče inspiraciju od Dajsona. 

Stellantis

Na trećem mestu je koncept pod nazivom Lancia Pugnale - u suštini, u pitanju je moderna interpretacija Stratos Zero koncepta iz 1970. godine, ivičastog dizajna i "izdubljenih" točkova.

Stellantis

Prvo mesto odnelo je nagradu u vidu Wacom MobileStudio Pro 16 tableta i letnjeg stažiranja u Ram Design studiju, dok su vicešampion i osvajač trećeg mesta dobili Apple iPad Pro i Apple Pencil, kao i plaćen letnji program za studije dizajna.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: