Aktuelno 32

19.04.2024.

8:08

Kakav biste auto uzeli danas: Benzinac, dizelaš, hibrid ili elektro? ANKETA

U najvećoj evropskoj zemlji većina vozača i dalje želi automobile sa klasičnim SUS pogonom, a kako je u Srbiji?

Izvor: B92

Kakav biste auto uzeli danas: Benzinac, dizelaš, hibrid ili elektro? ANKETA
Jovan Đurić

Podeli:

Godišnje istraživanje koje je objavila Targobanka, u vezi sa preferencijama nemačkih vozača prema različitim vrstama pogonskih goriva, pokazuje da bi se čak 68 odsto ispitanih pre odlučilo za automobil koji ima motor sa unutrašnjim sagorevanjemn nego električni.

Istraživanje je također pokazalo da bi pri kupovini automobila 31 odsto ispitanih prednost dalo benzinskim motorima, dok bi 13 procenata odabralo dizel.

U Nemačkoj bi 15 odsto vozača rado vozilo auto sa nekom vrstom hibridnog pogona, a zanimljivo je da bi se 3% odlučilo bi za vozilo sa vodoničnim gorivnim ćelijama.

Samo 17 odsto bi više volelo da vozi potpuno električni automobil, dok je preostalih 21 odsto bilo neodlučno.

U pomenutoj onlajn anketi učestvovalo je 1.009 vozača.

A šta biste vi izabrali da ste danas u prilici da kupiti novi automobil?

loader

Podeli:

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: