Aktuelno 5

18.04.2024.

14:35

Debitovao novi Mazdin SUV: CX-80 ima pet metara i tri reda sedišta FOTO

Nakon predstavljanja modela CX-60, potpuno nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz grupe velikih SUV vozila kompanije.

Izvor: B92

Debitovao novi Mazdin SUV: CX-80 ima pet metara i tri reda sedišta FOTO
Mazda

Podeli:

To je najprostraniji automobil u Mazdinoj evropskoj gami i postaće nova Mazdina perjanica u regionu.

U ovoj poslednjoj evoluciji Mazdinog Kodo dizajnerskog pristupa, fokus je na eleganciji i čistoći minimalističke japanske estetike, koja uklanja sve nepotrebne elemente.

Mazda

Uz dužinu od gotovo pet metara (4.995 mm), širinu od 1.890 mm, visinu od 1.710 mm, i sa međuosovinskim rastojanjem većim od tri metra, Mazda CX-80 je duža, viša i ima znatno duže međuosovinsko rastojanje od CX-60.

Mazda

U kombinaciji sa dva sklopiva ravna sedišta u trećem redu, CX-80 će biti dostupna sa izborom od tri konfiguracije drugog reda, uključujući opciju sa dva odvojena sedišta u kombinaciji sa centralnom konzolom ili prolazom do trećeg reda.

Mazda

Sa uspravljena sva tri reda sedišta, prtljažnik ima 258 litara.

Potpuno nova Mazda CX-80 ima tehnologiju koja odgovara vodećem Mazdinom evropskom modelu i uključuje tri nove funkcije: novu glasovnu kontrolu Alexa u automobilu, novi hibridni navigacioni sistem koji kombinuje prednosti offline i online usluga, i novi Trailer Hitch View koji koristi centralni displej i naprednu grafiku za pomoć pri pozicioniranju vozila u odnosu na prikolicu.

Mazda

Mazda CX-80 već u predstavljanju nudi izbor između dva pogonska sklopa: e-Skyactiv PHEV, koji kombinuje četvorocilindarski benzinski motor i električni motor, koji nudi privlačne performanse sa odličnim ekološkim karakteristikama; i visoko efikasan, e-Skyactiv D, redni šestocilindarski dizel agregat sa Mazdinim blagim hibridnim sistemom M Hybrid Boost 48V, koji omogućuje izvanredne performanse u pogledu emisija i uštede goriva unutar svog segmenta.

Mazda

Model e-Skyactiv ima ukupnu snagu sistema od 327 KS/241 kW i 500 Nm obrtnog momenta. Ubrzava od 0-100 km/h za 6,8 sekundi, ima najveću brzinu od 195 km/h i nudi 60 km vožnje isključivo na električni pogon.

Sa druge strane, e-Skyactiv D razvija 254 KS, ubrzava od 0-100 km/h za 8,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 219 km/h. 

Mazda

Oba agregata su povezana sa automatskim menjačem sa osam stepeni prenosa i Mazdinim sistemom pogona na sve točkove i-Activ. Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) takođe nudi izbor četiri moda vožnje (plus EV mod za PHEV) kao što je već predstavljeno u Mazdi CX-60.

Mazda

Platforma CX-80 ima prednje vešanje sa dvostrukim poprečnim ramenima i zadnje multi-link vešanje kako bi se obezbedio visok nivo udobnosti u vožnji, stabilno držanje i neometena kontrola karoserije automobila.

Mazda

Njen zadnji pogon sa sistemom pogona na sve točkove kombinuje stabilnost i trakciju AWD-a sa neutralnim karakteristikama pogona na zadnje točkove u krivinama. Potpuno nova Mazda CX-80 takođe ima impresivan kapacitet vuče od 2.500 kg.

Sveobuhvatni raspon naprednih i-Activsense sistema za pomoć u vožnji kod modela CX-80 cilja na Euro NCAP ocenu od 5 zvezdica za bezbednost.

Nove bezbednosne funkcije koje su debitovale u modelu CX-80 uključuju Cruising & Traffic Support (CTS) sa novom funkcijom Unresponsive Driver Support, Smart Brake Support (SBS) sa novom funkcijom ublažavanja čeonog sudara i Emergency Lane Keeping (ELK).

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: