Aktuelno 0

21.04.2024.

15:45

Na prodaju Bugatti inspirisan Transformersima FOTO

Novi Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse inspirisan je serijalom "Transformers".

Izvor: Kliks

Na prodaju Bugatti inspirisan Transformersima FOTO
RM Sotheby's

Podeli:

U pitanju je ograničena serija (ima svega 92 primerka), pa je jasno da je izuzetno redak čak i bez svojih unikatnih detalja.

Pokreće ga W16 motor iz modela Veyron Super Sport, koji razvija 1.200 KS i omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 410 km/h.

Upravo ta brzina ga je učinila najbržim roudsterom na svetu svojevremeno, a kako bi osigurali da se automobil može nositi sa ogromnom snagom, Bugattijevi inženjeri su ojačali šasiju.

Osoba koja je kupila automobil 2014. godine htela je dodatno da ga istakne, pa ga je ukrasila "mozaikom" inspirisanim filmovima iz franšize "Transformers"., kao što je simbol Autobota na haubi ili između sedišta.

Prvi vlasnik je prodao automobil 2016. godine nakon što je prešao svega 568 kilometara, a potom se Bugatti ponovo našao na tržištu 2018. godine sa pređenih 840 km.

Sada je ponovo došlo vreme za prodaju, a automobil je prešao 5.200 km. U oglasu je navedeno da je deo "Passport Tranquilite" programa, koji donosi pretplatu na servise i vvaži do decembra ove godine. Bugatti se trenutno nalazi u Madridu, a novog vlasnika će dobiti na aukciji koja se održava od 1. do 3. maja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: