Aktuelno 19

17.04.2024.

18:25

Nissan Qashqai dobio novo "lice" FOTO

Japanski proizvođač predstavio je unapređeni Qashqai, sa delimično izmenjenim dizajnom spoljašnjosti.

Izvor: B92

Nissan Qashqai dobio novo "lice" FOTO
Nissan

Podeli:

Treća generacija jednog od najpopularnijih kompaktnih krosovera u Evropi dočekala je prvi redizajn.

Nakon što je privukao više od 350.000 kupaca na Starom kontinentu, Qashqai 3 je osvežen kako bi mogao da se i u narednim godinama nosi sa konkurencijom.

Nissan

Obnovljeni model je dobio novi dizajn prednje maske, a u Nissanu kažu da je izgled ovog dela vozila inspirisan metalnim drevnim japanskim viteškim oklopom.

Farovi su takođe izmenjeni, sa odvojenim dnevnim svetlima koja se sastoje od pet delova, a novi je i dizajn stop svetala.

Nissan

Novi 18-inčne alu felne sada su standard u srednjem nivou opreme. Kupcima su na raspolaganju i do dva broja veći točkovi, a u ponudi su tri nove nijanse karoserije: White Pearl, Black Pearl i Deep Ocean, koja se menja u zavisnosti od osvetljenja (između tamno plave i metalik plavo-zelene).

Ponuda takođe uključuje N-Design verziju sa dodatnim ekskluzivnim detaljima. Pragovi vrata i lukovi točkova ove verzije su u boji karoserije, a paket opreme upotpunjuju nove alu felne od 20 inča.

Nissan

Promene su vidljive i u enterijeru. Instrument tabla, umeci na vratima, nasloni za ruke i poklopac centralne konzole u višim paketima opreme presvučeni su Alkantarom.

Najbogatije opremljene verzije imaju kožne presvlake i ambijentalno osvetljenje u nekoliko nijansi.

Motorizacija je, pak, ista kao i ranije. Kupci mogu da biraju između dva 1.3-litarska "laka" hibrida od 140 KS i 160 KS i 1.5-litarskog E-Power potpunog hibrida od 190 KS, kod kojeg se motor sa unutrašnjim sagorevanjem koristi samo za punjenje baterije i ne pokreće točkove direktno.

Zanimljivo je da Nissan još uvek ne nudi Qashqai sa čisto električnim pogonom ili plug-in hibridnom opcijom.

Cena i datum dolaska u prodajne salone biće objavljeni naknadno.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: