Aktuelno 18

18.04.2024.

8:12

Problemi za Kineze: Evropske luke pune neprodatih vozila

Hiljade uvezenih vozila trenutno su uskladištene u nekoliko evropskih morskih luka, od kojih su mnoga iz Kine.

Izvor: Revijahak

Problemi za Kineze: Evropske luke pune neprodatih vozila
Shutterstock/Mazur Travel

Podeli:

Nekoliko proizvođača automobila zakupilo je velike površine u lukama za uvoz vozila za koja trenutno nemaju kupce. Logističke kompanije iznajmljuju i dodatna parking mesta van luke.

"Ova situacija trenutno pogađa sve evropske luke u koje pristižu velike količine vozila", rekao je za Automobilwoche Gert Iks, portparol belgijskih luka Antverpen i Zebriž.

Lučka uprava nije dala konkretne brojeve, ali je trenutno zauzeta sa znatno više vozila nego 2020. i 2021. godine, naveo je portparol u izveštaju.

Problem nije samo u tome što nema kupaca. Naime, nedostaju kamioni za prevoz automobila i premalo je vozača.

Slaba prodaja novih (električnih) automobila u Evropi i dalje je najveći krivac za gomilanje zaliha. Plan nekih automobilskih kompanija da vozila prodaju direktno kupcima, umesto preko dilera, takođe doprinosi zagušenju.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: