Aktuelno 10

17.04.2024.

15:00

Kontroverzno: U velikoj evropskoj zemlji hoće da zabrane vožnju vikendom?

Zemlje u Evropi se na različite načine bore da ispune zahteve koji se tiču "zelene agende", ali neki predlozi su stvarno kao iz Monti Pajtona.

Izvor: b92, revijahak

Kontroverzno: U velikoj evropskoj zemlji hoće da zabrane vožnju vikendom?
Shutterstock/Philip Lange

Podeli:

Tu bismo mogli da ubrojimo i izjavu nemačkog ministra saobraćaja Folkera Visinga, koji je rekao da bi "potencijalno, cilj mogao da se ispuni putem restriktivnih mera koje je teško saopštiti javnosti, a tu spada i zabrana vožnje u određenim periodima subotom i nedeljom".

Vising je uputio pismo parlamentu, i naveo da su drastične mere neizbežne ukoliko se klimatski zakon ne bude ispunjavao bar vikendom.

Emisije štetnih gasova u Nemačkoj smanjenje su tokom prošle goine na najniži nivo u poslednjih sedam decenija, ali u saobraćaju i dalje nisu ispunjeni zacrtani ciljevi.

Prema aktuelnom zakonu, industrije u Nemačkoj moraju smanjiti štetne emisije za 65% između 1990. i 2030. godine.

Vising, zato, želi da se pokrene probna akcija kojom bi se osiguralo da će, ako planirane reforme ne budu odobrene u parlamentu do 15. jula, ministarstvo biti prisiljeno da na donošenje mera koje u koje spada i kontroverzna zabrana vožnje vikendom.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: