Aktuelno 1

16.04.2024.

19:46

Košta više od dva miliona: Prodaje se poslednji Bentley Bacalar FOTO

Dvanaesti i poslednji proizvedeni Bentley Bacalar biće prodat na aukciji u maju.

Izvor: Kliks

Košta više od dva miliona: Prodaje se poslednji Bentley Bacalar FOTO
Mecum Auctions

Podeli:

Prešao je svega 191 kilometar, pa se veruje da je ujedno i prvi primerak ovog modela koji se našao na tržištu polovnih automobila

Oni koji su bili dovoljno imućni da naruče Bacalar iz fabrike, na raspolaganju su imali brojne opcije kako bi se osiguralo da svaki primerak bude unikatan.

Automobil prikazan na fotografijama lakiran je u tamnu nijansu zelene boje poznatu pod nazivom "Mulliner Extended Range Veridian", a uključuje i Carbon Fiber paket koji dodaje nekoliko karbonskih komponenti uključujući otvore na haubi, kućište bočnih retrovizora, izbočenja iznad naslona za glavu i bočne dodatke.

Prvi vlasnik je promenio i unutrašnjost, koja je većinom presvučena prošivenom crnom kožom i obogaćena satenskim karbonskim detaljima. Šavovi su bronzani, kao i sat i ručica menjača.

Bacalar pokreće 6,0-litarski twin-turbo W12 motor, koji isporučuje 659 KS. Uparen je sa osmostepenim menjačem sa duplim kvačilom putem kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka.

Automobil je uvezen u SAD pod izuzetkom "show" ili izložbenog vozila, što znači da ne može preći više od 4.023 kilometra godišnje. Prvog vlasnika je koštao oko dva miliona dolara, tako da će i novi kupac izdvojiti ozbiljan iznos kako bi ga kupio.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: