Aktuelno 11

16.04.2024.

17:01

Žena tuži Teslu, dvogodišnji sin je udario autom dok je bila trudna

Žena iz Kalifornije tužila je kompaniju Tesla, tvrdeći da je zbog greške u Modelu X njen dvogodišnji sin pokrenuo automobil i udario je dok je bila trudna.

Autor: B92

B92
Žena tuži Teslu, dvogodišnji sin je udario autom dok je bila trudna
shutterstock, BoJack

Podeli:

Melori Harkur je kupila automobil 2018. godine, ali nedugo nakon toga dogodio se ovaj incident.

Ona je, naime, stigla kući i onda shvatila da je zaboravila ključeve vrata od klinike koju drži njen suprug. Morala je, međutim, pre nego što se vrati, da presvuče svog dvogodišnjeg sina, pa je odlučila da to uradi u garaži.

Izvadila je pelenu iz auta, ali je vrata ostavila otključanim. Dečak se izvukao dok nije gledala, pa je nekako uspeo da uđe u automobil i dodirne prvo menjač, a zatim i papučicu za ubrzanje, pokrenuvši ga tako.

Model X je, idući 12 km/h, udario Melori Harkur, koja je tvrdila kako nije imala vremena da reaguje. 

Ubrzo je stigla hitna pomoć koju su pozvale komšije, i konstatovano je da ima lom karlice. Sedam dana kasnije, prevremeno se porodila, jer je bila u devetom mesecu trudnoće.

Bolnički troškovi bili su 73.000 dolara, a njeni advokati tvrde da "dete može da uđe u automobil, ali ne bi smelo da ga pokrene, što pokazuje koliko je loš i nebezbedan dizajn Tesle".

Sa druge strane, iz kompanije tvrde da nisu oni krivi, već da je krivica isključivo na majci koja je, prema njihovim rečima, bila nemarna. 

Harkur tuži Teslu za troškove lečenja, duševnu bol i druge posledice koje je ostavio ovaj incident.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: