Aktuelno 7

16.04.2024.

18:31

Kontroverza oborila sajt Alfa Romea

Sajt Alfa Romea nije radio nekoliko sati, nakon poslednje kontroverze u koju je bio uključen ovaj italijanski brend.

Autor: Jovan Đurić

Jovan Đurić
Kontroverza oborila sajt Alfa Romea
Alfa Romeo

Podeli:

"Imali smo nezapamćen broj posetilaca kada je u pitanju onlajn konfigurator, zbog čega nam je sajt pao na nekoliko sati", rekao je Žan-Filip Imparato, šef Alfa Romea.

Podsetimo, novi krosover kompanije trebalo je da nosi naziv Alfa Romeo Milano, ali je italijanska vlada zabranila da nosi ovo ime, pa će se umesto toga zvati Junior.

Glavni razlog za "rampu" jeste italijanski zakon prema kome bi, s obzirom na to da će se automobil praviti u Poljskoj a trebalo je da se zove Milano, kupci bili obmanuti jer bi verovatno mislili da se proizvodi u tom ilajanskom gradu.

U istoriji Alfe već je postojao "Junior", a ovo novo ime će čak možda i više odgovarati novom automobilu nego Milano, s obzirom na to da se radi o krosoveru malih dimenzija.

Imparato je na ovu kontroverzu oko promene imena reagovao prilično smireno.

"Savršeno smo svesni da će ova epizoda ostati urezana u istoriju brenda. To je velika odgovornost, ali je u isto vreme i uzbudljiv trenutak. Izbor novog imena je potpuno prirodan, jer je snažno povezan sa istorijom brenda", istakao je on.

Podsetimo, Junior je prvobitno korišćen kao nivo opreme sredinom 1960-ih, za osnovne modele Alfa Romeo Giulia kupe iz serije 105 i 115.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: