Aktuelno 1

10.04.2024.

18:25

BMW o saradnji sa Rimcem: Postajete dobavljač prve kategorije

BMW grupa i Rimac Technology, sa sedištem u blizini Zagreba, u Hrvatskoj, zvanično najavili dugoročno partnerstvo.

Izvor: Revijahak

BMW o saradnji sa Rimcem: Postajete dobavljač prve kategorije
BMW

Podeli:

Kompanija Rimac Technology je najavila da pokreće veliki posao sa BMW-om oko razvoja komponenti električnog sistema, a kako ceo ovaj posao izgleda iz drugog ugla?

Naime, BMW je objavio svoju verziju vesti o saradnji, koja se veoma razlikuje od one koju smo čuli od Rimca, a ima i informacija o velikim očekivanjima, pišr Revijahak.

Tako su BMW grupa i Rimac Technology, sa sedištem u blizini Zagreba, u Hrvatskoj, zvanično najavili dugoročno partnerstvo.

U BMW-u kažu da je cilj saradnje zajednički razvoj i koprodukcija inovativnih rešenja u oblasti tehnologije visokonaponskih baterija za odabrana električna vozila.

"Snage i stručnost dve kompanije dopunjuju jedna drugu na produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe je usmerena na dalju izgradnju vodeće pozicije u sektoru električne mobilnosti."

"Čak i pre 2030. godine, električna vozila na baterije će činiti više od polovine globalne prodaje vozila", tvrdi BMW.

"BMW grupa u partnerstvo unosi stručnost u oblasti baterija i električnih pogonskih sistema akumulirano tokom više od 15 godina."

"Kao sastavni deo Rimac grupe, Rimac Technology se izdvaja kao "Tier 1" dobavljač (prve kategorije) specijalizovan za elektrifikaciju u automobilskom sektoru."

Rimac automobili

Njegov portfolio čine visokonaponske baterije, e-osovine, kao i elektronika i softverska rešenja.

"Proizvodi Rimac Technology su dizajnirani, projektovani i proizvedeni u kompaniji kako bi ponudili naprednu tehnologiju sa visokim stepenom prilagođavanja."

Sada dolazi ključna rečenica BMW-a:

"Dugoročno partnerstvo sa BMW grupom je znak tranzicije Rimac Technology od dobavljača rešenja visokih performansi za specijalizovane proizvode, u Tier 1 dobavljača velikih serija. Uz neumorni rast poslovanja, uključujući otvaranje Rimac kampusa, Rimac Technology je spremna da isporuči projekte po najvišim automobilskim standardima."

Više detalja o formi strateškog povezivanja, kao io njegovom obimu i sadržaju, partneri će saopštiti naknadno.

Biti dobavljač na visokom nivou znači stratešku vezu sa kompanijom koja vodi posao, a to znači veliku sigurnost poslovanja u godinama koje dolaze.

Nezavisno od nove strateške saradnje, BMW grupa priprema debi šeste generacije BMW eDrive tehnologije, koja će doneti još jedan značajan korak napred u svim atributima važnim za kupca, kao što su domet i vreme punjenja električnih automobila

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: