Aktuelno 48

09.04.2024.

16:55

Zakotrljala se nova Škoda Octavia FOTO

Češka kompanija pokrenula je proizvodnju unapređenog automobila.

Izvor: B92

Zakotrljala se nova Škoda Octavia FOTO
Škoda

Podeli:

Proizvodnja redizajniranog modela Octavia započela je u fabrici Mlada Boleslavi, s opcijama od četiri benzinska i dva dizel motora, koji razvijaju do 195 kW (265 KS), zajedno sa "lakim" hibridnim verzijama.

Škoda

U drugoj polovini godine Škoda namerava da prebaci proizvodnju modela Octavia u fabriku u Kvasiniju. Ovaj strateški potez će povećati kapacitet za proizvodnju Škodinog bestselera u Kvasiniju, a istovremeno će osloboditi prostor u pogonu Mlada Boleslav kako bi se usredsredio na izradu električnih modela Enyaq, Enyaq Coupe i Elroq u toj fabrici.

Škoda

Najnovija verzija modela Octavia može se pohvaliti restilizovanom spoljašnjošću, sa elegantnijim i dinamičnijim izgledom.

Kupcima je na raspolaganju i druga generacija LED Matrix prednjih svetala, dok u kabini mogu da biraju između četiri nivoa opreme i devet opcija Design Selection, a sve sadrže ekološke komponente, poput recikliranih tkanina i održivo tretirane kože.

Škoda

U skladu sa Škoda Simply Clever filozofijom, čak su i neki praktični sadržaji – poput strugača za led u poklopcu rezervoara za gorivo i opcionih kišobrana u prednjim vratima – izrađeni od održivih materijala.

Na tehnološkom planu, infotaejnment sistem modela Octavia sada ima standardni ekran od 10 inča.

Škoda

Poboljšavajući iskustvo vožnje, integracija AI chatbota (ChatGPT) u sistem glasovne asistencije Laura sada je standardni sadržaj, nudeći nove mogućnosti koje značajno proširuju tradicionalne funkcije glasovnih komandi.

Uz to, vozilo je opremljeno nizom naprednih sistema pomoći, uključujući pomoć pri izbegavanju sudara, pomoć pri skretanju i upozorenje pri izlasku sa parkinga, dodatno povećavajući sigurnost i udobnost za sve putnike.

Škoda

Škoda će i dalje nuditi model Octavia u Sportline i RS verzijama.

Poznata po svom dinamičnom dizajnu, Octavia Sportline nudi četiri opcije motora: dva dizel i dva benzinska pogonska sklopa.

Škoda

Od 2000. godine najsnažnije verzije modela Octavia nose oznaku "RS". Verzija RS, opremljena 2.0 TSI motorom koji isporučuje 195 kW (265 KS), ima prepoznatljive sjajne crne detalje i crvenu traku na zadnjem delu, ističući njen sportski izgled.

Pogledajte galeriju fotografija:

Podeli:

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: