Aktuelno 5

09.04.2024.

14:00

"Grand Tour" se nastavlja, ali bez slavnog trojca

Kako bi popularni šou mogao da izgleda bez Klarksona, Hamonda i Mej, ostaje da se vidi.

Izvor: Index.hr

"Grand Tour" se nastavlja, ali bez slavnog trojca
Profimedia

Podeli:

Fanovi automobilskog serijala "Grand Tour" uglavnom su i obožavaoci voditeljske trojke - Džeremija Klarksona, Ričarda Hamonda i Džejmsa Meja, slično kao i slučaju njihove prethodne emisije "Top Gear".

Zato je i novi početak serijala "Top Gear" sa drugom voditeljskom ekipom 2016. bio izazovan za BBC.

Sada Amazon preuzima izazov na sebe jer je - prema izveštaju britanske TV platforme Broadcast - producentska kuća Studio Lambert navodno pobedila na konkursu za novo izdanje serijala "The Grand Tour".

Iako nova verzija automobilskog šou programa još nije dobila zeleno svetlo od Amazona, razvoj novog koncepta je počeo.

Kako bi "Grand Tour" bez Klarksona, Hamonda i Mej mogao da izgleda, ostaje da se vidi. Ništa se ne zna o tome koliko će ljudi moderirati događaj ili ko bi mogao biti kvalifikovan za to.

Uprkos svim neizvesnostima, ovo nije prvi preokret u istoriji emisije. Još 2019. godine voditeljski trojac je bukvalno rasturio svoje (studijske) šatore i ograničio se na tzv. specijale, piše Index

U intervjuu za BBC Radio 4 u decembru 2023, Džejms Mej je otkrio da ne može isključiti da ponovo radi sa Džeremijem Klarksonom i Ričardom Hamondom.

Ipak, prema njegovoj izjavi, on je sada "nezaposlen" i još ne planira nikakve buduće projekte sa druga dva voditelja.

Profimedia/Amazon/Courtesy Everett Collection

"Razgovaram sa njima redovno", rekao je Mej, dodajući da mnogo zavisi od toga kako će ova nova emisija izgledati.

"Iako se naše vreme na Grand Touru bliži kraju, a i Top Gear je trenutno na pauzi, nema boljeg vremena za  automobilski šou nego što je ovo sada“, otkrio je Britanac.

Budućnost autonomne vožnje, nove pogonske tehnologije i opšta promena u stavovima prema automobilima i vožnji bili bi savršen sadržaj za novi TV format. Ali Džejms Mej smatra da je potrebno potpuno preispitivanje koncepta serijala.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: