Aktuelno 12

09.04.2024.

9:20

Novi Opel, staro ime: Stigla je Frontera FOTO

Nemački proizvođač objavio je fotografije i prve tehničke detalje nove Frontere koja se potpuno razlikuje od stare.

Izvor: B92

Novi Opel, staro ime: Stigla je Frontera FOTO
Opel

Podeli:

Prve zvanične fotografije nove Opel Frontere dolaze nakon tizera iz januara, koji nije pokazao mnogo od novog modela. Sada je Opel u potpunosti razotkrio dizajn novog krosovera koji baštini staro ime ovog brenda.

Naziv novog modela će privući pažnju pre svega starijih zaljubljenika u automobile. Opel je prvi put koristio ime Frontera između 1991-1998. za terenac baziran na modelu Isuzu Wizard.

Kasnije je predstavljen i model druge generacije koji je opstao do 2004.

Opel

Spoljašnjost nove Frontere ima mnogo sličnosti sa modelom Mokka. Jednostavni LED farovi su kombinovani sa "Vizor" dizajnom maske drugih Opelovih modela.

Tu je i velika crna prednja rešetka, a primerak sa promo fotografija ima upečatljiv narandžasti/sjajno crni dvobojni eksterijer.

Opel

Forntera nije više onaj klasični terenac sa šasijom, s početka veka. Novi SUV pripada kompaktnom segmentu porodičnih vozila.

Biće dostupan u električnoj verziji od samog debija na tržištu, a kupci će se moći da izaberu i verzije sa 48-voltnim hibridnim pogonom.

Opel

Moderan izgled spoljašnjosti nastavlja se i u putničkoj kabini koja je kombinacija već viđenih Stellantisovih rešenja. Opelov digitalni kokpit Pure Panel sa dva ekrana od 10 inča je standardan deo opreme.

Kada su zadnja sedišta podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prtljažnog prostora, a kada su sedišta spuštena, zapremina se povećava na 1.600 litara.

Opel

Dodatnu raznovrsnost pruža zadnja klupa podeljena u odnosu 60:40, a u osnovnu opremu uključen je i pod prtljažnika koji se može podesiti na dva nivoa.

Osim toga, kupci koji na put treba da ponesu još više prtljaga ili žele da u potpunosti iskoriste nosivost krova od preko 200 kilograma mogu naručiti funkcionalne krovne nosače, koji su dostupni uz doplatu.

Kupci će moći da biraju između električne verzije (verovatno sa 150 KS i baterijom kapaciteta 50 kWh) i visokoefikasnih pogona sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom, zasnovanom na 1.2 trocilindarskom turbo benzinskom motoru.

Opel je naveo da će više informacija o novoj Fronteri biti poznato kasnije.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: