Aktuelno 8

08.04.2024.

16:00

Corvette rastura konkurenciju: Prodato 8.500 primeraka u 2024.

Chevroletov model jedan je od retkih sportskih automobila koji su zabeležili rast prodaje u prvom kvartalu ove godine.

Izvor: B92

Corvette rastura konkurenciju: Prodato 8.500 primeraka u 2024.
Chevrolet

Podeli:

Sve u svemu, segment sportskih automobila nije prošao dobro u dosadašnjem delu godine u SAD, i beleži pad od 14% u prvom kvartalu 2024.

Međutim, jedan model se izdvaja iz sumornog proseka. Chevrolet je prodao 8.576 primeraka Corvette u prva tri meseca ove godine, čime je zauzeo četvrto mesto na listi sportskih automobila u Americi, piše Carscoops.

Chevrolet

Uprkos ceni, za koju se svakako ne može reći da je pristupačna, Amerikanci su pokazali veliko interesovanje za C8 Corvette tokom prvog kvartala 2024.

Poređenja radi, u tom periodu je prodato više primeraka GM-ovog vodećeg sportskog automobila nego modela Toyota Supra, Nissan Z, Mazda MX-5, Subaru BRZ, Toyota GR86 i BMW Z4 zbirno. E, to se moglo nazvati dominacijom na tržištu.

Chevrolet

Ono što ovu statistiku čini još impresivnijom je da, iako se Corvette može kupiti po relativno razumnoj ceni kada se uzme u obzir sve što ovaj auto nudi, Chevroletov vrhunski sportski model u proseku se prodaje za šestocifreni dolarski iznos.

Kako navodi Corvette Blogger, prosečna cena Corvette u četvrtom kvartalu 2023. bila je preko 106.000 dolara.

Chevrolet

Inače, najprodavaniji sportski automobil u SAD i dalje je Ford Mustang (iako neki osporavaju da je reč o klasičnom "sportisti", Amerikanci ga statistički svrstavaju u tu klasu baš kao i drugoplasirani Dodge Challenger.

Treći je BMW Serije 4.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: