Aktuelno 0

29.02.2024.

20:05

Ko se žali, bez vozila može biti – godinama

Policija je u petak 23. februara počela da primenjuje novi Zakon kojim je predviđena mera privremenog oduzimanja vozila.

Izvor: Blic.rs

Ko se žali, bez vozila može biti – godinama
veselolane/Shutterstock

Podeli:

U Srbiji trenutno postoji oko 10.000 vozača koji su u prethodne dve godine osuđeni za nekih od ovih 18 teških saobraćajnih prekršaja, tako da im, ako budu uhvaćeni u novom, preti oduzimanje vozila. Postavlja se pitanje ko i kako može da izbegne oduzimanje vozila? 

Zakon je i tu jasan – onaj vozač koji nije pravosnažno osuđen već se protiv njega trenutno vodi proces, odnosno, onaj vozač koji odmah na prvom ročištu prizna krivicu, pa mu se u tom slučaju automobil odmah vraća, piše Blic. 

Međutim, ako na presudu uloži žalbu, stvari po njega se komplikuju.

"Jer o trajnom oduzimanju vozila odlučuje sud, pre svega zato što sud u sudskom postupku odlučuje o tome da li je to opasno sredstvo, da li je tim vozilom izvršeno još neki prekršaj i na osnovu toga će se odlučivati od strane suda", objasnio je za RTS pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Zlatko Belencan.

A s obzirom na broj predmeta i brzinu sudskog postupka, "nepopravljivi povratnik" za volanom onda bez automobila može biti – godinama!

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: